Інвестиційна привабливість України зростає

Інвестиційна привабливість України зростає

Індекс інвестиційної привабливості України досяг максимального значення за останні 6 років і становить 3,5 бала за 5-бальною шкалою. Про це свідчать результати опитування компаній - членів Європейської Бізнес Асоціації.

З-поміж позитивних факторів топ-менеджмент компаній назвав прискорення дерегуляції, відкритість державних даних і впровадження електронних сервісів, спрощення дозвільних процедур при будівництві, впровадження інституту приватних виконавців судових рішень. Водночас негативними факторами залишаються військові дії на Донбасі, незадовільні темпи боротьби з корупцією та високий рівень тіньової економіки.

Водночас рівень тіньової економіки торік знизився до 34 відсотків ВВП. Як повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, це на 6 пунктів менше порівняно з показником 2015 року. У відомстві детінізацію пов'язують зі збереженням відносної макроекономічної стабільності, поліпшенням бізнес-клімату, відновленням нових міжгалузевих зв'язків в економіці та поступовою легалізацією відносин на ринку праці.