23-х затриманих екс-чиновників доправлено до Києва

23-х затриманих екс-чиновників доправлено до Києва

В аеропорт "Київ" на вертольотах доправили затриманих у рамках сьогоднішньої антикорупційної операції. Правоохоронці затримали 23 колишніх обласних керівників Міністерства доходів та зборів під час майже півтисячі обшуків, що здійснювалися одночасно у 15 областях.

Операція стосується корупційних злочинів оточення екс-президента-втікача Януковича, зокрема, керівників обласних управлінь тогочасного Міністерства доходів і зборів та їхніх заступників.

Нині силовики виявили майже 96 мільярдів гривень збитків, завданих державі, розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час прес-конференції, що відбулася незадовго до того, як Верховна Рада почала заслуховувати звіт генпрокурора Юрія Луценка.

Останній пообіцяв, що справа про обвинувачення Януковича та Захарченка буде спрямована до суду одразу після розгляду справи про держзраду екс-президента-втікача.

Також Юрій Луценко сказав, що нардеп Геннадій Бобов готовий сплатити до Державного бюджету понад мільйон доларів несплачених раніше податків. До ВРУ вже надійшло подання Генпрокурора про зняття недоторканності з депутата Бобова.