САП хоче накласти арешт на усі майно Мартиненка

САП хоче накласти арешт на усі майно Мартиненка

Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернеться до суду із клопотанням про арешт усього майна колишнього нардепа Миколи Мартиненка. Про це заявив прокурор Роман Симків.

Нині, за його словами, прокуратура просить Апеляційний суд узяти екс-нардепа під варту із альтернативою - внесення застави у 300 мільйонів гривень. За словами Романа Симківа, у справі Мартиненка проходить ще п’ятеро підозрюваних.

Сам Мартиненко назвав "смішним і неадекватним" намір Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оскаржити його запобіжний захід. За словами колишнього депутата, він виконує усі зобов’язання, покладені на нього судом, зокрема і заборону залишати Київ. Також Мартиненко повідомив, що здав паспорт для виїзду за кордон до міграційної служби.

Нагадаємо: Мартиненку інкримінують створення злочинного угруповання, привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем. Суд першої інстанції звільнив його під зобов’язання поручителів - кількох депутатів і посадовців. Тепер Спеціальна антикорупційна прокуратура вимагає посилити запобіжний захід. Розгляд цього клопотання, що мав відбутися сьогодні, перенесено на 12 травня.