Росія і бойовики відповідальні за припинення електропостачання Луганщини

Росія і бойовики відповідальні за припинення електропостачання Луганщини

Відповідальність за припинення Україною електропостачання на територію окремих районів Луганської області несе Росія та бойовики. Про це заявили у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Там нагадали, що торік у липні бойовики привласнили майно енергопостачальника, а зусилля української сторони досягти домовленостей щодо відновлення контролю за розподільчими мережами та повернення їх в правове поле України, були заблоковані. Наступним кроком з боку бойовиків стало блокування взимку постачання вугілля на Луганську теплову електростанцію у м. Щастя.

Наприкінці січня було підірвано колію на перегоні Сентянівка - Шипилово на території, що не контролюються українським Урядом. В березні було захоплено підприємства, які є найбільшими споживачами електроенергії, і які працювали за законодавством України.

Відносини з такими підприємствами стали неможливими. У таких умовах Україна була змушена зупинити постачання електроенергії в окремі райони Луганщини, в тому числі і через мільйонні борги за спожиту енергію.