У Страсбурзі розпочалися надзвичайні слухання

У Страсбурзі розпочалися надзвичайні слухання

Йдеться про поїздку президента Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта до Сирії, організовані Росією. Зокрема, голова юридичного комітету ПАРЄ Ален Дестекс, який відвідував Сирію разом із Аграмунтом, розповів, що ключові безпекові рішення щодо гостей з ЄС ухвалювали російські, а не сирійські військові. Аграмунт вже перепросив за свої дії.

Учора у Парламентській асамблеї офіційно вимагали його відставки. Після чого він тимчасово відмовився від головування. У Міністерстві закордонних справ Іспанії кажуть, що офіційно не погоджували поїздку Аграмунта до Сирії. Представники української делегації планують змусити його "добровільно" подати у відставку.

А перший заступник голови Верховної Ради, член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко наполягатиме на ухваленні українською делегацією заяви про позбавлення повноважень доповідача щодо України депутата ПАРЄ від Іспанії Хорді Шукли, який був серед тих, хто разом із російськими депутатами відвідував Сирію. Про це Ірина Геращенко написала у Facebook.