У Парламенті тривають газові баталії

У Парламенті тривають газові баталії

Хоча регулятор комунальних тарифів призупинив дію рішення про запровадження абонплати на газ, Радикальна партія, як і обіцяла, блокує трибуну Верховної ради. Як пояснив лідер політсили Олег Ляшко, вона домагатиметься повного анулювання цього рішення.

Трибуну блокуватимуть, допоки голова Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, не пояснить, чому абонплата за користування газовою трубою збільшила сумарний газовий тариф, якщо й нині це одна зі складових вартості газу.

Лідер радикалів закликав долучитися до блокування й інші опозиційні парламентські фракції демократичного табору. "Самопоміч" і "Батьківщина" цю ініціативу не підтримали, але теж висловилися проти абонплати на газ. Керівник фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко повідомила, що її політична сила обрала інший метод боротьби з рішенням НКРЕ КП.

Припинити блокування парламентської трибуни і взятися за розгляд законопроектів закликають Радикальну партію коаліціонери. Нацкомісія своїм рішенням призупинити дію абонплати за газові мережі зняла гостроту питання, вважає керівник фракції "Народного фронту" Максим Бурбак.