Представники "Самопомічі" вимагають відставки Арсена Авакова

Представники "Самопомічі" вимагають відставки Арсена Авакова

Представники парламентської фракції "Самопоміч" вимагають відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Зокрема, за словами представника фракції Єгора Соболєва, до міністра є претензії і щодо процедури призначення нового керівника Національної поліції, і щодо кандидатури Сергія Князєва, який дотепер очолював департамент карного розшуку МВС, а на сьогоднішньому засіданні Уряду був затверджений на посаді голови Нацполіції.

Водночас депутати від парламентської більшості, зокрема член фракції Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм, висловлюють думку, що комісія спрацювала достатньо професійно. Трійка фіналістів конкурсу, за словами депутата, здивувала і громадськість, і правоохоронців, що вказує на незаангажованість членів комісії.

Мустафа Найєм також нагадав, що конкурс – ініціатива міністра внутрішніх справ, тобто нинішня редакція закону не вимагає для призначення керівника поліції такої складної процедури. До самої конкурсної комісії ввійшли, серед інших, представники низки міжнародних організацій та країн-донорів, які фінансують реформування правоохоронної системи України, тобто, обрана кандидатура, на думку парламентарія, відповідає баченню іноземних експертів щодо реформування системи.