Справу про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів розслідуватимуть

Справу про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів розслідуватимуть

Національне антикорупційне бюро і Генеральна прокуратура створять спільну слідчу групу, що розслідуватиме справу про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Про це повідомив голова Антикорупційного бюро Артем Ситник. Водночас він нагадав, що керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький доручив детективам якнайшвидше направити на розгляд суду справу голови ЦВК Михайла Охендовського, якого підозрюють в отриманні хабара з "чорної каси" Партії регіонів.

А сам Охендовський стверджує, що справа проти нього побудована на припущеннях, а деякі докази, за його словами, сфабриковані. Охендовського підозрюють у тому, що він як член ЦВК у 2012 році нібито за дорученням членів Партії регіонів і за кошти цієї політсили шість разів їздив за кордон, аби переконати світ у демократичності виборчого процесу в Україні. 9 лютого Апеляційний суд Києва розгляне питання про відсторонення Охендовського з посади голови ЦВК. Сам він запевняє, що виконує всі процесуальні дії у рамках розслідування справи.

Раніше Солом'янський районний суд Києва відмовив Національному антикорупційному бюро у доступі до фінансових документів виборчого фонду Партії регіонів, посилаючись на банківську таємницю.