Головне питання парламентського тижня - Держбюджет-2017

Головне питання парламентського тижня - Держбюджет-2017

Підготовка до ухвалення бюджету на наступний рік у цілому - головне питання цього пленарного тижня. Народним депутатам потрібно ще ухвалити кілька бюджетоутворюючих законопроектів.

Фракція "Блок Петра Порошенко" голосуватиме за законопроекти, необхідні для ухвалення Держбюджету на 2017 рік. Про це телеканалу "112 Україна" повідомив народний депутат від БПП Олексій Гончаренко після засідання фракції, в якому брав участь Президент Петро Порошенко. За його словами, була дискусія  щодо податкових змін, соціальних стандартів, щодо мінімальної заробітної плати. Фракція проголосувала і підтримала їх.
 
У ''Народному фронті'' наполягають, що для формування прибуткової частини Державного бюджету вкрай необхідним є ухвалення зкаконопроекту про спецконфескацію. Про це заявив представник фракції Георгій Логвинський. За його словами, якщо цей закон не ухвалити - у кошторисі буде ''дірка''. Загалом, "Народний фронт" вважає, що проект закону про Держбюджет ще потребує доопрацювання.

Урядовий проект Держбюджету-2017 зберігає стратегію бідності та корупції. Про це під час Погоджувальної ради голів фракцій, груп та комітетів Парламенту сказала лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко. На її думку, очевидним у кошторисі є падіння доходів громадян у доларовому обчисленні, зберігається ганебна тарифна політика, збільшуються податки для малого та середнього бізнесу. Також, за словами Тимошенко, проект дискредитує місцеві органи влади.

Натомість Прем’єр-міністр Володимир Гройсман переконує, що Уряд у бюджеті на 2017 рік зберігає систему фінансової децентралізації. А разом із коштами, сказав він під час Міжнародного конгресу мерів у Києві, мають зростати повноваження і відповідальність місцевої влади. Гройсман пов'язав ефективність та самодостатність громад із реформою децентралізації.