Президент підпише відставку Міхеїла Саакашвілі

Президент підпише відставку Міхеїла Саакашвілі

Це станеться у разі надходження відповідного подання від Уряду, повідомили у прес-службі Глави держави. Водночас зазначили, що будуть проаналізовані справжні підстави для його звільнення.

Тим часом, у грузинській партії Міхеїла Саакашвілі "Єдиний національний рух" назвали логічною його заяву про відставку з посади голови Одеської обласної держадміністрації. За словами одного з лідерів цієї політсили Давида Дарчіашвілі, Саакашвілі змусило піти з посади те, що він залишився без підтримки центральної української влади. Грузинський політик вважає, що Саакашвілі залишиться в українській політиці як незалежний опозиційний політик.

З-поміж тих, хто може бути призначений на посаду голови Одеської облдержадміністрації, називають прізвище нардепа, першого заступника голови фракції Блоку Петра Порошенка Ігоря Кононенка. Про це агентству УНН повідомив співрозмовник близький до Адміністрації Президента. Іншим кандидатом нібито є Віталій Ковальчук, якій обіймає нині посаду першого заступника глави адміністрації.

Депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко вважає, що команда Президента створювала перешкоди голові Одеської облдержадміністрації Міхеїлу Саакашвілі. В інтерв’ю каналу "112" він висловив думку, що це складова наступу на антикорупціонерів та реформаторів. З-поміж тих, хто впродовж року залишив владну команду, Лещенко назвав Абромавичуса, Яресько, Пивоварського, Сакварелідзе, Каська.