Володимир Путін вкотре повчає Україну і світ

Володимир Путін вкотре повчає Україну і світ

Із черговим повчальним "посланням до України та світу" звернувся президент Росії Володимир Путін. За його словами, для нормалізації ситуації в Україні необхідно, "щоб всі зацікавлені сторони поводились по-партнерськи". Також господар Кремля цинічно заявив, що Україні потрібна ідеологія, спрямована на об'єднання країни. Про зусилля російських військових, спецслужб і пропагандистів, спрямовані не протилежне - розпалювання ворожнечі в Україні та у Європі - Путін не говорив. Але він вкотре фактично визнав участь Росії у війні на Донбасі. Виступаючи на інвестиційному форумі в Росії,  Путін пояснив дії Кремля намаганням  "захищати російськомовне населення на Донбасі і відреагувати на прагнення людей в Криму повернутися до Росії".

Утім, посилити  санкції проти Росії закликають не лише за дії Кремля у Криму та на Донбасі, а і в Сирії. Зокрема, сьогодні міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом закликала партнерів із Євросоюзу задуматися про запровадження санкцій проти Росії через злочини, вчинені російськими військовими в цій країні.

Тим часом у сирійському Алеппо внаслідок бомбардування знову загинули понад 40 людей, зокрема діти, повідомляє Associated "Press".