Президент Франції закликав до повного виконання Мінських угод

Президент Франції закликав до повного виконання Мінських угод

Про це Франсуа Олланд сказав, виступаючи на осінній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі. За його словами, він разом із федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель шукає вирішення ситуації дипломатичним шляхом. Це те, що ми називаємо Мінськими угодами. На жаль, прогрес не такий швидкий, як хотілося б, наголосив президент Франції.

Тим часом, у Кремлі підтвердили: президент Росії Владімір Путін скасував візит до Парижа 19 жовтня. Про таке заявив його прес-секретар Дмітрій Пєсков. За його словами, наступної середи планувалися заходи, пов'язані з відкриттям у Парижі Російського культурного центру, але все скасувалося, нібито, з французької сторони.

І тепер, сказав Пєсков, Путін чекає, коли "настане комфортний час для Франсуа Олланда, і президент Росії знову розгляне можливість здійснення такого візиту". Крім того, коментуючи повідомлення про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель запросила на 19 жовтня в Берлін лідерів країн "нормандської четвірки", Пєсков сказав, що підготовка до такої зустрічі ведеться.

Україна ж поки не отримувала формального запрошення на саміт "нормандської четвірки", повідомила прес-служба Адміністрації Президента.