Дані слідства щодо катастрофи МН17 - вирок для Росії

Дані слідства щодо катастрофи МН17 - вирок для Росії

У СБУ вважають, що дані попереднього слідства щодо катастрофи MH17 можуть стати вироком для Росії. Голова СБУ Василь Грицак під час меморіальних заходів у Бабиному Яру сказав, що тепер люди зможуть дати оцінку - є Росія агресором чи ні.

Як уже повідомлялося, оприлюднені попередні висновки міжнародної слідчої комісії щодо Боїнга, збитого над Україною влітку 2014 року. За її даними, малайзійський літак був збитий з підконтрольної проросійським бойовикам території Донбасу російською ракетою "Бук", яка була ввезена в Україну з Росії і туди ж була повернута. Василь Грицак звернув увагу, що Росія на державному рівні намагалась це приховати.

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні назвала доповідь "важливим прогресом" і закликала країни ООН всіляко сприяти просуванню розслідування. "Це необхідно для того, щоб у підсумку притягнути винних до відповідальності та віддати їх у руки правосуддя", - йдеться в заяві глави європейської дипломатії

Прес-секретар президента Росії Путіна Дмитрій Пєсков на це сказав у інтервю Бі-Бі-Сі, що в доповіді нідерландських слідчих щодо катастрофи малайзійського "Боїнга" російська сторона не побачила жодних доказів.