Обстріли на Донбасі можуть припинитися

Обстріли на Донбасі можуть припинитися

Генштаб Росії наказав своїм найманцям на Донбасі припинити обстріли опівночі 15 вересня. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони нашої держави. Напередодні ватажки так званих "ДНР" і "ЛНР" заявили, що припинять вогонь на Сході України в ніч проти четверга.

Вони також стверджували, що і не порушували "режим тиші", оголошений з 1 вересня та суворо виконують взяті на себе мирні зобов'язання.

Насправді ж, ситуація на Сході різко загострилася. Як повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, найскладніша ситуація утримується на донецькому напрямку, де проросійські бойовики на всіх рубежах застосовували важке озброєння, довівши інтенсивність вогню до рівня найгарячіших періодів 2015 та 2016 років.

Українські сили були змушені відкривати вогонь у відповідь. На Луганському напрямку зафіксовано 5, на маріупольському - 14 обстрілів, поінформував Андрій Лисенко. За його даними, минулої доби один наш військовий загинув і ще один був поранений. Обидва - внаслідок артилерійського обстрілу поблизу селища Зайцевого на Донеччині.