Борт "МН-17": світ схилив голови у жалобі

Борт "МН-17": світ схилив голови у жалобі

Україна надасть міжнародній спільноті усю інформацію та підтримку для пошуку винних та причетних до аварії "Боїнга" Малайзійських авіаліній. Про це заявив Президент Петро Порошенко у своєму зверненні у роковини трагедії, яке опубліковано на сторінці глави держави у "Facebook". Глава держави вкотре наголосив: якби Росія не підтримувала бойовиків, то авіакатастрофи не було б.

Верховна Рада звернулася до Організації Об'єднаних Націй, національних парламентів держав світу щодо створення міжнародного трибуналу для судового переслідування осіб, відповідальних за знищення лайнера.

Вашингтон висловлює свою солідарність з усіма, хто прагне справедливого розслідування авіакатастрофи поблизу Тореза. Про це під час брифінгу в Києві заявила заступник державного секретаря Сполучених Штатів Америки Вікторія Нуланд. За її словами, США нині активно співпрацюють із Нідерландами, громадян яких було найбільше серед пасажирів "Боїнга-777", у розслідуванні причин трагедії.

У Нью-Йорку та інших містах тривають активні дискусії щодо обрання місця для проведення міжнародного суду, а також щодо покарання належним чином тих, хто причетний до катастрофи,  наголосила Вікторія Нуланд.

Помічниця держсекретаря США сьогодні візьме участь у вшануванні пам’яті загиблих рік тому в небі над Донеччиною. Жалобна церемонія відбудеться біля Посольства Нідерландів у Києві.

А голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Ертугрул Апакан закликав сьогодні, о 16.20,  хвилиною мовчання вшанувати пам’ять 298 пасажирів і членів екіпажу малайзійського лайнера.

Нідерландським експертам вдалося віднайти докази, які засвідчують причетність проросійських бойовиків до цього теракту, повідомив американський телеканал СNN.