Арсеній Яценюк провів у Вашингтоні низку зустрічей

Арсеній Яценюк провів у Вашингтоні низку зустрічей

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зустрівся у Вашингтоні з заступником держсекретаря США Антонієм Блінкіним і провів переговори з міністром торгівлі Сполучених Штатів Пенні Прітцкер.

Сторони обговорили найактуальніші питання економічного співробітництва між двома країнами.

На думку співрозмовників, бізнес-форум "Україна - США", який триває у Вашингтоні, - важливий знак підтримки нашої держави з боку американського уряду, який свідчить про необхідність і велику перспективність співпраці між двома державами.

Арсеній Яценюк та Пенні Прітцкер розглянули конкретний план співробітництва України і США на найближчу перспективу.  

Прем'єр-міністр провів низку зустрічей і з представниками американського бізнесу, з якими обговорив питання у сфері атомної енергетики, нафтогазової промисловості та аграрного сектору.

Зокрема, під час перемовин із американською нафтогазовою компанією "Фронтера" (Frontera) йшлося про поглиблення співпраці у сфері розвідки та розробки нафти і газу в нашій державі.

А під час зустрічі з провідною міжнародною компанією "ТрейлСтоун" (TrailStone) розглядались перспективи торгівлі газом в Україні, інвестування у видобуток нафти і "блакитного" палива, а також управління активами в енергетичному секторі нашої країни.

Представники "TrailStone" привітали дії офіційного Києва щодо лібералізації внутрішнього ринку газу і заявили про плани компанії вийти на український ринок вже цієї осені.