Журналісти Українського радіо спільно з телеканалом «Культура» зняли фільм-концерт для бійців АТО

Журналісти Українського радіо спільно з телеканалом «Культура» зняли фільм-концерт для бійців АТО

У ефірі телеканалу «Культура» відбувся прем’єрний показ фільму-концерту «Зігрій солдата» за участю зірок української сцени, які виконували пісні на підтримку Українського Війська. Основним матеріалом для телеконцерту стали дві мистецькі події: великий благодійний концерт на підтримку бійців АТО у березні цього року у Київському центрі «Печерськ» та доброчинна акція журналістів Національного радіо Дмитра Хоркіна і Тетяни Литвинової для воїнів 30-тої танкової бригади в час, коли захисники перебували під Дебальцевим. Повну версію телеконцерту канал «Культура» покаже 22 червня.

У телефільмі бійці танкової бригади розповідали про те, за чим сумують і що переживають на війні, та дякували артистам і журналістам за патріотичні концерти на фронті, особливо, коли відбувалось загострення ситуації у зоні АТО.

Дмитро Хоркін, координатор Фронтової концертної бригади Українського радіо, сценарист телеконцерту: «З жовтня 2014 року Фронтова бригада радіо виступає перед нашими бійцями і в гарячих точках АТО, і на найбільших столичних сценах, підтримуючи бойових дух і знайомлячи глядачів/слухачів із  сучасною військовою піснею. Давно хотіли долучити й телебачення до наших заходів і ось, завдяки теле- і радіоведучій Тетяні Литвиновій, яка провела ці фронтові концерти, та режисерові телебачення Жанні Бебешко, у наших радіослухачів є можливість не лише почути по радіо, а й побачити наших артистів, яких я сам часто називаю батальйоном небайдужих – це такі відомі митці, як Настя Приходько, легендарний ВІА 80-тих «Лейся песня», Надія Крутова-Шестак, Анатолій Матвійчук, Іво Бобул, репер Wellny, кіноактриса Лариса Недін та знані громадські діячі, політики – Володимир Яворівський, Борислав Береза, засновниця групи «Груз 200 в Россию» Олена Васильєва та організаторка Маршів незгодних в Москві та Петербурзі Ольга Курносова».

До дня початку радянсько-німецької війни - 22 червня фільм-концерт «Зігрій солдата» про фронтову бригаду Українського радіо ще раз покаже телеканал «Культура».