Урядова комісія з'ясовуватиме обставини загибелі людей

Урядова комісія з'ясовуватиме обставини загибелі людей

Обставини пожежі у будинку для людей літнього віку з'ясовуватиме урядова комісія на чолі з Віце-прем'єром Геннадієм Зубком. Таке доручення дав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

За фактом трагедії відкрито кримінальне провадження за статтею "порушення правил пожежної безпеки, що спричинило загибель людей". Власника цього будинку затримано.

Тим часом, кількість жертв внаслідок пожежі зросла до 17, повідомив під час брифінгу голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін. З палаючого будинку вдалося врятувати 18 осіб, п"ятьох госпіталізовано. Загалом у будівлі перебувало 35 людей, повідомив Микола Чечоткін.

Наразі пожежа ліквідована. У будинку повністю згорів дах та перекриття. За попередньої інформацією, причиною загоряння став вибух телевізора. Оперативно-слідчі дії тривають.

Президент висловив співчуття родинам загиблих під час пожежі та доручив голові Київської обласної державної адміністрації надати допомогу всім постраждалим. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.