Парламент підтримав українських металургів

Парламент підтримав українських металургів

Депутати прийняли за основу законопроект про підтримку металургійної галузі. Документ на 3 роки збільшує вивізне мито на металобрухт - із 10 до 35 євро за тону.

Як заявив один із ініціаторів і співавторів проекту, лідер фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко, нині саме через нестачу брухту українські металурги втрачають робочі місця.

За його словами, після ухвалення цього закону металургійна галузь отримає безперебійний доступ до сировини. Металургія дає країні 25 % експорту, забезпечує понад 300 тисяч робочих місць і по суті є становим хребтом економіки, нагадав Олег Ляшко.

Крім того, Верховна Рада підтримала у першому повторному читанні законопроект щодо удосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг. Згідно із пояснювальною запискою, законопроект спрямований, перш за все, на усунення прогалин та неузгодженостей в системі захисту прав споживачів.

Крім того, законопроект створить правове підґрунтя взаємодії фізосіб із банками та фінансовими компаніями за європейським зразком, пояснив автор законопроекту, нардеп Сергій Рибалка.