Україна звітуватиме перед кредиторами

Україна звітуватиме перед кредиторами

Сьогодні у Вашингтоні Україна відзвітує перед Світовим банком і Міжнародним валютним фондом про стан боргової операції.

Про це повідомляє вітчизняне Міністерство фінансів. Участь у презентації візьмуть, зокрема, очільник Мінфіну Наталія Яресько, голова Нацбанку Валерія Гонтарєва, урядовий уповноважений з питань управління держборгом Віталій Лісовенко, голова місії МВФ в Україні Ніколае Георгієв.

Раніше повідомлялося, що міжнародні кредитори мають намір досягти угоди без списання державного боргу України. Для цього розробляється відповідний план.

У МВФ заявили, що наша держава повинна до літа домовитися про реструктуризацію боргу з кредиторами. Росія ж не погодиться на реструктуризацію боргу України в 3 мільярди доларів, заявив очільник російського Мінфіну Антон Сілуанов, коментуючи заяву міністра фінансів нашої держави Наталії Яресько про те, що реструктуризація єврооблігацій на 3 мільярди доларів відноситься до механізмів Лондонського клубу.

У квітні Уряд України визначив перелік боргових зобов'язань, за якими планується укласти угоди щодо зміни умов запозичення. До цього переліку були внесені і євробонди на 3 мільярди доларів, викуплені Росією в 2013 році.