Апеляційний суд Києва розблокував пенсійний рахунок Миколи Азарова

Апеляційний суд Києва розблокував пенсійний рахунок Миколи Азарова

Апеляційний суд міста Києва розблокував пенсійний рахунок колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова. Відповідна ухвала суду від 4 лютого оприлюднена в Єдиному державному реєстрі.

На думку колегії суддів, арешт на пенсію, як соціальну виплату, з метою її конфіскації не може бути накладено, тому рішення першої інстанції скасовано - у грудні минулого року Печерський райсуд заарештував пенсії колишнього прем'єра.

Як стверджують ЗМІ, захисники запевняли служителів Феміди: втікачу-чиновнику більше нема на що жити.

Розблокування судом пенсійного рахунку екс-урядовця Миколи Азарова не означає нарахування йому пенсії, заявив міністр соціальної політики Павло Розенко у "Twitter". Пенсія Азарову не нараховується і нараховуватися не буде, не виплачувалася і виплачуватися не буде. Суд лише відновив йому рахунок в банку, написав Розенко у "Твіттері". Також міністр висловив надію, що таке рішення українського суду не вплине на рішення Євросоюзу про арешт активів Азарова та інших чиновників, до яких застосовано санкції. Печерський районний суд Києва заарештував пенсійні рахунки Віктора Януковича та Миколи Азарова у січні, проте вже в лютому Апеляційний суд міста Києва розблокував пенсійний рахунок колишнього прем'єр-міністра.