Україна і Росія обмінялися дозволами на транзит

Україна і Росія обмінялися дозволами на транзит

Україна і Росія, щоб не зупиняти повністю наш транзит до Азії, обмінялися певною кількістю тимчасових дозволів на здійснення транзитних перевезень вантажів.

Точні обсяги вантажоперевезень Київ і Москва визначать під час переговорів, що відбудуться у першому кварталі цього року, повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури.

Нагадаємо: Росія з початку року заборонила транзит українських вантажів своєю територією у відповідь на початок дії Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Тим часом, прикордонники фіксують скупчення фур із російським номерами на Державному кордоні України в Закарпатській і Волинській областях. Проїзд машин блокують активісти, повідомив помічник голови, прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян.

За його словами, блокування відбувається на певній відстані від пунктів пропуску, "і це спричиняє скупчення вантажівок, але немає черг із легкового автотранспорту".

Учасники блокади вимагають заборонити транзитний проїзд автомобілів із російськими номерними знаками до країн Європи, а також припинити торгівлю з країною-агресором.

Правоохоронці, які несуть службу поруч, перепон акції протесту не чинять. Місцеві ж жителі підтримують бійців харчами і теплим чаєм.