Звернення Генерального директора ЮНЕСКО з нагоди Всесвітнього Дня Радіо

Звернення Генерального директора ЮНЕСКО з нагоди Всесвітнього Дня Радіо

                                                                                        Ірина Бокова Фото UNESCO

«Радіо – це один з наших найпотужніших союзників у часи природних катастроф та надзвичайних ситуацій. Радіо допомагає нам запобігти небезпеці та вжити заходів, необхідних для збереження життя людей. Воно поширює життєво важливу інформацію для порятунку людей та організації процесів  відновлення.

Радіо допомагає підтримувати спілкування всередині суспільства, відновлювати діалог між батьками та дітьми, між спільнотами, що були розділені конфліктом.

Можливість спілкування, що її дарує радіо, може повертати втрачені надії. Саме тому у Всесвітній день радіо ми віддаємо належне силі радіо. Цього дня я закликаю всі країни-члени ЮНЕСКО підтримувати та зміцнювати потенціал радіо, в тому числі і радіостанції громад.

Ми маємо укріплювати зв’язки між працівниками гуманітарних місій та радіо, щоб вони могли працювати спільно. І ми завжди маємо нагадувати про те, що в надзвичайних ситуаціях свобода інформації та безпека журналістів мають велике значення і є способом зміцнення свободи та безпеки для  всіх нас.

Давайте об’єднаємо свої  зусилля  і допоможемо радіо розкрити свій потенціал.

«Радіо рятує життя!» – в цьому полягає основна ідея послання ЮНЕСКО сьогодні.»

Ірина Бокова, генеральний директор ЮНЕСКО

Прослухати звернення