«Театр вихідного дня» знову в ефірі

 «Театр вихідного дня» знову в ефірі

Колись вистави, що звучали у радіоефірі, назвали «театром у домашніх капцях». Декого із творців це ображало. Проте час довів – такий формат це справді унікальне явище в аудіо-мистецтві, адже апелює до мільйонів слухачів і водночас промовляє до кожного.

Тож віднині і щосуботи о 20-й годині 30 хвилин «Театр вихідного дня» знову збиратиме шанувальників мистецтва Мельпомени біля приймачів. У найближчому випуску на Радіо «Культура» на слухачів чекає зустріч із героями повісті Івана Франка «Для домашнього вогнища». Це радіокомпозиція вистави Національного академічного драматичного театру ім. М.Заньковецької у постановці Анатолія Ротенштейна.

«Для домашнього вогнища» – історія про життя подружжя Анелі та Антона-Антося Ангаровичів. Вони кохають одне одного, люблять своїх дітей і, здається, багато на що готові задля родинного благополуччя – затишного сімейного вогнища. Батько родини віддав п’ять років життя службі у Боснії. Анеля, щоб порятувати себе і дітей від неминучих злиднів, зважується на участь в кримінальних оборудках, які ведуть до злочину…

Звучатимуть голоси незабутніх заньківчан – Олександра Гая, Лесі Кривицької, Олександра Гринька. Образи Анелі та Антона-Антося створили Віра Полінська та Володимир Данченко.

Ведуча програми – Вікторія Воскресенська.