Генпрокуратура спростувала повідомлення ЗМІ

Генпрокуратура спростувала повідомлення ЗМІ

У Генпрокуратурі називають нісенітницею інформацію деяких ЗМІ про те, що Держдепартамент США нібито надасть Україні мільярд кредитних гарантій в обмін на відставку генпрокурора Віктора Шокіна. Про це заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко, передає "Українська правда".

За його словами, ГПУ продовжує працювати у штатному режимі та до будь-яких кадрових змін не готується. "Єдина особа, яка може поставити питання щодо керівника Генпрокуратури - це Президент Петро Порошенко", - наголосив Владислав Куценко.

Також Владислав Куценко наголосив, що організоване злочинне угруповання, у створенні якого підозрюють голову політради партії "УКРОП" Геннадія Корбана, фінансувалось паралельно із іншими політичними проектами. Прокурор оприлюднив деякі вилучені під час обшуків матеріали, в яких зафіксовані витрати на хабарі та інші незаконні операції.

Натомість лідер партії "УКРОП" Геннадій Корбан заявляє, що Генпрокуратура не могла знайти в нього вдома так звану "чорну бухгалтерію". Про це він  повідомив журналістам у залі Апеляційного суду Києва. За словами політика, в його помешканні, крім дитячих речей та книжок, більше нічого бути не могло.

Додамо, що Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги захисників Геннадія Корбана на рішення Дніпровського райсуду столиці про тримання його під вартою на 25 січня.