Третю добу в Україні вирує негода

Третю добу в Україні вирує негода

Через снігопади досі залишаються знеструмленими понад 280 населених пунктів у 8 областях. Найскладніша ситуація - на півдні.

У Херсонській області - обледеніння, крига вкрила гілки дерев та будинки, а Миколаїв паралізував сніг, вулиці міста чистить військова техніка. Подекуди кучугури сягають 3,5 метрів. Траси у південних областях перекрито до поліпшення погоди.

Вже відсьогодні обіцяють закрити дороги в центрі та на півночі - у Сумській, Полтавській і Чернігівській областях - теж через рясні снігопади. Потерпають також Дніпропетровськ, Запоріжжя і Кіровоград.

Крім того, через погіршення погодних умов закрили тернопільський, харківський та херсонський аеропорти. Про це під час засідання міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян.

Він також зазначив, що через негоду для руху суден закрито "Гирло "Бистре", Бузько-Дніпровський та Херсонський морський канали. "Укрзалізниця" також ухвалила рішення обмежити рух вантажних поїздів на Південній залізниці.

"Пасажирське сполучення поки що здійснюється без збоїв або з невеликими затримками", - запевнив Володимир Омелян.