Новий проект Українського радіо "Новий відлік. Донбас-ua"

Новий проект Українського радіо "Новий відлік. Донбас-ua"

Українське радіо запустило спецпроект про бізнесменів-переселенців із зони АТО "Новий відлік. Донбас-ua"

З початку нового року на Першому каналі Українського радіо у рамках спецпроекту "Донбас-ua" журналіста Дмитра Хоркіна виходить серія інтерв'ю з бізнесменами-переселенцями із зони АТО "Новий відлік." Це успішні історії підприємців з Донбасу, які через війну почали життя з чистого аркуша. Багатьом із них доводилось просто з нуля починати свій бізнес, маючи із собою тільки знання і досвід.

Дмитро Хоркін, радіоведучий, автор програми: "Це дивовижні люди, які не зважаючи на випробування, пережитий страх війни, переїзд до незанйомого міста, створили свій успішний бізнес. У першому випуску героїнями спецпроекту стали Марина Брагіна з Донецька та Наталія Хникіна з Луганська. Обидві жінки виїхали з рідного Донбасу через активні бойові дії у 2014 році, залишивши бізнес в окупованих містах. Марина Брагіна до війни в Донецьку працювала соціологом, а зараз на Київщині веде фермерське господарство - з чоловіком вирощують елітних кіз та свиней. А ось Наталія Хникіна з маленькою дитиною переїхала до Києва з першими бойовими вибухами з Луганську. Спочатку працювала вдома кравчинею, приймаючи приватні замовлення, а через рік відкрила власне ательє з серійного пошиву дитячого одягу."

Консультантами у створенні цього спецпроекту стали фахівці громадської організації "Кримська діаспора" та координартор проектів Простору переселенців "IDP-hub" Тетяна Гузик. Саме на базі цих організацій у 2015 році працювала "Академія бізнесу" для внутрішньо-переміщених осіб із Криму та Донбасу, де відомі столичні бізнес-тренери, коучі, аналітики проводили майстер-класи та лекції.

Слухайте спецпроект Дмитра Хоркіна "Новий відлік. Донбас-ua " на Першому каналі Українського радіо щонеділі о 12:30.