Політичні сили висловилися про проект Держбюджету

Політичні сили висловилися про проект Держбюджету

Радикальна партія не голосуватиме за проект Держбюджету та зміни до Податкового кодексу, запропоновані Урядом.

Про це сказав лідер фракції Олег Ляшко.

На його думку, політика Уряду веде до знищення малого і середнього бізнесу, а також вітчизняного сільського господарства через ліквідацію спеціальної системи оподаткування. "Все заради примарних кредитів, за які розплачуватимуться наші правнуки", - сказав депутат. "Єдиною метою податкових змін і бюджету має бути модернізація економіки, яка, зокрема, допомогла повоєнній Франції вибратись із глибокої кризи",  - нагадав Ляшко.

Не підтримає держбюджет-2016 у варіанті Кабміну і фракція "Батьківщина". Про це заявила Юлія Тимошенко, наголосивши, що такого принизливого кошторису в історії нашої країни ще не було. Від початку роботи нинішнього Уряду середня пенсія фактично знизилася у 2,5 рази, а реальні доходи людей - більш ніж утричі, зауважила Тимошенко. При цьому, за її словами, депутати від "Батьківщини" передали Уряду свої детальні пропозиції до проекту бюджету. Вони, передусім, стосуються дерегуляції, детінізації та деофшоризації економіки.

Про неготовність парламентаріїв голосувати за запропоновані Урядом варіанти основного кошторису і податкових змін заявив і керівник фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко. За його словами, весь наступний рік Україна житиме за чинним Податковим кодексом, який лише дещо модернізують, зокрема, буде скорочено єдиний соціальний внесок та зменшено податок на доходи фізичних осіб. Тож домовилися, що наступного пленарного тижня, у четвер, урядовий варіант Податкового кодексу ухвалять лише у першому читанні. Увесь перший квартал наступного року Верховна рада та Кабмін спільно готуватимуть документ до другого читання. Очікується, що новий Податковий кодекс набуде чинності у 2017 у році, зазначив Юрій Луценко.