Доба в зоні АТО була вкрай неспокійною

Доба в зоні АТО була вкрай неспокійною

Російсько-терористичні угруповання понад 50 разів відкривали вогонь по українських позиціях, у тому числі з застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї, повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Зокрема, за його словами, традиційно найбільш гаряче на Донецькому напрямку. Там під потужний вогонь потрапляли наші бійці, які дислокують в районі Донецького аеропорту, а це селища Піски, Опитне та місто Авдіївка. Проросійські бойовики здійснювали як прицільні, так і неприцільні обстріли з метою спровокувати українських військових на вогонь у відповідь.

Здебільшого кремлівські найманці застосовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети. Також по наших позиціях біля Пісок вів вогонь ворожий снайпер. За минулу добу один український боєць загинув, двоє дістали поранення. Водночас, поінформував Олександр Мотузяник, на Луганському напрямку минулої доби зберігалася тиша.

Тим часом, місія ОБСЄ вивчає можливість встановлення двох камер відеоспостереження в районі Донецького аеропорту. Про це повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александер Хуг.

Він уточнив: одна камера буде встановлена в підконтрольній українській владі Авдіївці, інша - на окупованій території - на шахті "Жовтневий рудник". У найближчому майбутньому такі камери планують встановити уздовж всієї лінії розмежування, додав спецпредставник ОБСЄ.