Затримані терористи почали свідчити

Затримані терористи почали свідчити

Затримані в результаті спецоперації в Києві члени диверсійної розвідгрупи, у тому числі наші співвітчизники, почали давати свідчення слідчим СБУ щодо своєї діяльності на території України. Про це повідомила на своїй сторінці у соцмережі "Facebook" речниця СБУ Олена Гітлянська. Вона уточнила, що слідство перевіряє версію про підконтрольність цих диверсантів російським спецслужбам та виконання поставлених ними завдань щодо підготовки терактів на території України та безпосередньо у столиці.

Напередодні пізно увечері в результаті проведеної Службою безпеки спецоперації припинено діяльність диверсійно-розвідувальної групи, яка діяла в низці міст країни, в тому числі й в Києві. Президент Петро Порошенко нагородив високими державними нагородами сімох співробітників Служби безпеки, у тому числі посмертно підполковника Андрія Кузьменка, які брали участь у цій спецоперації.

Тим часом у Донецькій області затримано підполковника Служби безпеки України, який передавав проросійським бойовикам таємну інформацію. Як повідомив прес-центр СБУ, його завербували рік тому. Зловмисник, використовуючи конспірацію, постачав терористам дані про діяльність СБУ в зоні АТО. Для зв'язку з бандформуваннями він залучив свою матір, яка особисто возила електронні носії з інформацією на тимчасово окуповані території. Відкрито кримінальне провадження.