Туреччина не хоче ескалації у відносинах із Москвою

Туреччина не хоче ескалації у відносинах із Москвою

Туреччина не хоче ескалації у відносинах із Москвою після катастрофи російського літака "Су-24", заявив президент Реджеп Таїп Ердоган. Він зауважив, що Анкара захищала власну безпеку та "права братів".

Президент наголосив на тому, що турецькі сили збили літак, коли він був у повітряному просторі країни. Водночас це заперечує один із врятованих пілотів, який перебуває на російській базі у Сирії.

Штурман Костянтин Мурахтін стверджує, що перед атакою турецькі пілоти не озвучували попереджень. Він також запевнив, що літак не перетинав кордон Туреччини.

Раніше турецькі мас-медіа оприлюднили аудіозапис попереджень, зроблених турецьким пілотом російському про те, що він наближається до кордону. За даними ЗМІ, це попередження і вимога змінити курс було озвучено десять разів.

У свою чергу, Кремль наполягає, що бомбардувальник весь час нібито був саме над територією Сирії. Прем'єр-міністр Дмітрій Медведєв заявив, що цей інцидент підірвав відносини Туреччини та Росії, в тому числі й економічні.

Зокрема, в Росії припинено продаж туристичних путівок. Сьогодні у Москві Посольство Турецької Республіки закидали камінням і яйцями. Тим часом, Росія перекидає до Сирії новітнє озброєння, аби прикривати свої літаки.