Україна підбиває підсумки місцевих виборів

Україна підбиває підсумки місцевих виборів

Комітет виборців України і незалежні спостерігачі зазначають, що другий тур виборів мерів міст відбувся без серйозних порушень.

Віталій Кличко знову став мером Києва. У Чернівцях та Луцьку перемогли чинні мери - Олексій Каспрук та Микола Романюк. В Івано-Франківську - свободівець Руслан Марцинків. У Запоріжжі - самовисуванець Володимир Буряк. У Сумах - чинний голова Олександр Лисенко. В Ужгороді - представник партії "Відродження" Богдан Андрєєв. В Дніпропетровську - представник "Укропу" Борис Філатов. У Павлограді переміг представник "Опозиційного блоку" Анатолій Вершина. У Миколаєві - Олександр Сенкевич від "Самопомочі". За нього віддали свої голоси майже 55 % виборців. У Львові Андрій Садовий набрав більше 61 %. У Кременчуці в другому турі виборів переміг віце-мер, представник партії "Поруч" Віталій Малецький. У нього удвічі більше голосів, ніж у суперника - кандидата від Блоку Порошенка.

У Кіровограді переможця виборів, імовірно, визначить суд. Там різниця між кандидатами складає буквально кілька десятків голосів. Обидва штаби вже заявили про свою перемогу. Представники провладного кандидата Андрія Райковича вимагають визнати вибори недійсними щонайменше по одній дільниці. Там із великою перевагою переміг конкурент - самовисуванець Артем Стрижаков.