Україна сумує разом із Францією

Україна сумує разом із Францією

Президент Петро Порошенко провів сьогодні нараду з керівниками силових відомств та доручив вжити заходів безпеки в Україні. Про це Глава держави заявив під Посольством Франції у Києві, де поклав квіти на знак солідарності з жертвами терактів у Парижі.

За словами Глави держави, посилено режим в аеропортах, на кордонах. Влада діятиме рішуче, ефективно і відповідально для захисту миру і спокою народу. Петро Порошенко наголосив, що Україна стоїть пліч-о-пліч з Францією у боротьбі з тероризмом. Адже саме ця держава зробила величезний внесок для боротьби з  тероризмом в Україні, констатував Президент.

Україна очікує на дуже жорстку і чітку реакцію "Великої двадцятки" у боротьбі з тероризмом. Про це біля Посольства Франції у Києві заявив, у свою чергу, Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Звертаючись до посла Франції Ізабель Дюмон він передав від імені Уряду слова співчуття і підтримки всьому французькому народу. Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон висловила щиру подяку керівництву України і всьому українському народу за підтримку у цей складний час.

А секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов закликав об'єднати зусилля для боротьби з тероризмом у зв'язку з терактами у Парижі. За його словами, це криваве дійство мало на меті налякати та деморалізувати увесь світ, не тільки Францію.

Як вже повідомлялось, минулої ночі внаслідок низки нападів у Парижі постраждали сотні людей, щонайменше 128 загинули. У Франції оголошено триденну жалобу. Серію атак бойовиків вже назвали накривавішою в історії країни. Їх скоєно в Парижі через 10 місяців після нападу бойовиків-ісламістів на редакцію сатиричного журналу
"Charlie Hedbo" в столиці Франції. Тоді загинуло 12 людей.