Промінь рекомендує: Kozachenko і Kate Soul із треком "Літак"

Промінь рекомендує: Kozachenko і Kate Soul із треком "Літак"

Макс Козаченко — український музикант, передусім відомий як гітарист гурту ADAM. Музика з ним, можна сказати, від народження, адже Макс виріс у музичній родині, у шість років вперше взяв гітару до рук, закінчив музичну школу за класом фортепіано, а згодом — Одеське музучилище. Крім акустичної гітари, грає на електрогітарі й бас-гітарі й навіть викладає гру на цих інструментах в музичній академії Nota Bene. А минулого року започаткував свій власний проєкт Kozachenko, де, як сам він каже, "експериментує з різними стилями, пише музику й тексти, прислухаючись до свого внутрішнього голосу". В його доробку вже 10 треків, серед яких чимало колаборацій. Скажімо, 10 травня він презентував пісню "Літак". Це його спільна робота зі співачкою з Хмельницького, учасницею талант-шоу "Голос країни-2022" Kate Soul (справжнє ім’я дівчини — Катерина Коваленко). "Літак" — це футуристична історія кохання. Розповідь ведеться від імені деталі літака. "Дві частини одного цілого прагнуть бути разом, незважаючи на рани і невдачі". Так про свою пісню музиканти написали під відео на Youtube. Про те, з чого розпочалась їхня співпраця, а також про свій проєкт Макс Козаченко розповів ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото з інстаграм-сторінки max_kozachenko_

"Для мене це можливість втілювати мої музичні фантазії, тобто я стараюсь не бути в одному стилі, експериментую, шукаю щось нове. В мене зараз є і рокові композиції, і трошечки експериментую з фанком, і з електронікою. Тобто тут я можу дозволити собі все, тому що це мій проєкт" 

Привіт! У вас пісня — це спільна робота. Як відбулось ваше знайомство, хто його розпочав? 

Із Kate Soul ми познайомились в інтернеті, як це часто буває в наших реаліях. На той момент я жив у Харкові й просто написав у дірект Каті, сказав, що подобається її творчість, і ми почали співпрацю. Я пишу альбом для Kate, він майже готовий, залишилось пару пісень буквально добити. І знайшлась ця демочка "Літака", в мене була тільки музика. Я запропонував їй зробити фіт і так народилась пісня.

Що вас об’єднало? Однакові творчі погляди чи якийсь спільний бекграунд? Може, симпатія чи гроші? 

У нас дуже схожі музичні смаки. До цього я  просто не працював конкретно над артистом. Їй сподобались мої демки й вона запропонувала, щоб я написав їй альбом. Ми довго спілкувались тільки в онлайні й побачились, мабуть, через півроку знайомства.

Ти настільки багатогранний: музикант, викладач, пишеш музику, весь час з’являєшся на якихось спільних музичних тусовках (ми бачили тебе з гуртом "Дно" постійно), а тепер з’явився твій власний музичний проєкт  Kozachenko. Він взагалі про що? Це твої амбіції, ти бачиш таким своє майбутнє чи, можливо, це такий гештальт, який ти не закрив з дитинства? 

Скоріше, останнє. Взагалі цей проєкт — для мене це можливість втілювати мої музичні фантазії, тобто я стараюсь не бути в одному стилі, експериментую, шукаю щось нове. В мене зараз є і рокові композиції, і трошечки експериментую з фанком, і з електронікою. Тобто тут я можу дозволити собі все, тому що це мій проєкт. Я ще довго думав, як це буде сприйматись слухачем? І от нещодавно в мене була змога виступити, зіграти 30-хвилинний сет своїх пісень з музикантами. Я зрозумів, що ця різностильова концепція працює. Тобто люди можуть почути абсолютно різні настрої в одному виступі й це мені дуже подобається. Взагалі це для мене експеримент. І десь закрити свої гештальти в плані того, що я всю свою кар’єру з кимось працював як гітарист, або як студійний, сесійник, працював над альбомами в якості музиканта, але ніколи ще так глибоко не пірнав у свою творчість. Тому для мене зараз це дуже важливо. І в цей час моя музика мене підтримує емоційно, психологічно. Я можу піти в свою творчість і отримати там своєрідний захист.  

"Мені сам процес написання музики приносить неймовірне задоволення. Я можу туди пірнути надовго" 

Можна сказати, що з усього того, чим ти зараз займаєшся, проєкт Kozachenko в пріоритеті або приносить найбільше задоволення? 

Мені сам процес написання музики приносить неймовірне задоволення. Я можу туди пірнути надовго. Не так все круто з текстами, тому що в першу чергу я музикант і мені подобається композиційно збирати звучання, тобто прописувати всі інструменти окремо, я від цього дійсно кайфую. Коли настає черга тексту, то тут уже починаються, як кажуть, творчі муки. Для Каті я пишу музику в першу чергу. Вона мені висилає якісь свої демочки більш сформовані під гітарку, а я вже прописую всі інструменти, композиційно це все збираю до купи. І так народжується, в принципі, стиль.   

З піснею "Літак" була така ж історія?

Трошки навпаки. В мене вже була готова музика. Я Каті показав саму демочку музичну, їй дуже сподобалось і вона написала приспів про літак, написала свій куплет, а я свій куплет написав окремо. І ми разом записали в домашній студії.    

Слухати трек "Літак" від Kozachenko і Kate Soul, як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.