Туреччина оберігатиме свої кордони

Туреччина оберігатиме свої кордони

Туреччина може розпочати військову операцію проти сирійських курдів. Про це заявив президент Реджеп Ердоган, передає AP. За його словами, Анкара робитиме все необхідне, щоб не допустити створення сирійськими курдами автономії біля турецького кордону.

Минулого тижня про таку ініціативу заявили в партії "Демократичний союз", яка керує сирійським Курдистаном. Автономію хочуть проголосити в місті Тель-Аб'яд, що на кордоні з Туреччиною.

Днями у Сирії сфотографували колону російської бронетехніки та артилерії. Сухопутні війська РФ, які всупереч заявам Путіна беруть участь у наземних операціях у Сирії, помічені у сільській місцевості провінції Латакія.

Про початок наземних операцій у Сирії заявили також у США. Пентагон анонсував посилення підтримки "місцевих сил" розширенням повітряної кампанії та "прямими діями" на землі.

Туреччина також просить Євросоюз виділити 3 мільярди євро на рік у рамках двосторонньої допомоги в обмін на співпрацю щодо уповільнення потоку біженців, які прибувають в Австрію і Німеччину. Про це повідомляє "EUobserver" із посиланням на дипломата ЄС, знайомого з переговорами.