До Дня Героїв вийшов ремікс "Тільки не сьогодні" від Yurcash та keeroo

До Дня Героїв вийшов ремікс "Тільки не сьогодні" від Yurcash та keeroo

Коли мені запропонували зробити ремікс на один трек Yurcash, я здивувався, бо це трохи не мій стиль…

До Дня українських героїв, який відзначається щорічно 23 травня, гурт Yurcash презентує сингл з реміксованою версією пісні "Тільки не сьогодні". Автором реміксу виступив саундродюсер з Івано-Франківська keeroo.

В історії Yurcash раніше не було жодного реміксу, тому співпрацю з keeroo можна вважати експериментом. Ще й тому, що сам keeroo також до цього ніколи не робив ремікси, а більш знаний як виконавець електронної музики, бітмейкер та аранжувальник. Одним з найсвіжішіх його треків є "Ухилянт", записаний з репером Хонест. 

Автором ідеї реміксу виступив один із продюсерів оригінального треку Віталій Климов. За дивним збігом обставин у створенні оригіналу пісні взяло участь одразу декілька івано-франківців – окрім співпродюсера Євгена Чичановського aka Chychanovsky, до треку долучилися франківчани Віталій Телезин та Ростислав Терешко, які фіналізували зведення та мастерінг. Цього разу "традиція" продовжилась – і keeroo – з Івано-Франківська, і mood video спеціально адаптоване для реміксу теж франківчанином – колишнім басистом кульового гурту кінця 90-х Ла-Манш Олександром "Толіком" Токарєвим, який останнім часом захоплений відеодизайном. 

keeroo, який насправді є досить втаємниченою персоною (він не афішує своє ім’я), не тільки переосмислив саму музику, зануривши її місцями навіть в ембієнт, – музикант креативно підійшов і до "перезбирання" лірики, надавши твору чи не метафізичної трагедійності. 

Як так сталося, що першим в його кар’єрі реміксом стала композиція Yurcash, чи завжди ремікси мають бути танцювальними та причому тут "Територія А", keeroo розказав Анні Заклецькій та Денису Денисенку в ефірі Радіо Промінь.

Деякі люди впевнені, що ремікси – це завжди щось танцювальне. І коли заходить мова про таку пісню, як "Тільки не сьогодні", трохи боїшся, що всю її магію може знищити танцювальний біт і пряма бочка. Бо пісня досить складна емоційно – враховуючи реалії та переживання кожного українця зараз. Як ти почув оце звучання для реміксу – з нотками тріпхопу?

Насправді, в мене не було ніяких ідей, а зі мною зв’язався Віталій Климов. Сказав, що послухав мої роботи і йому сподобалось. І, може, спробуємо зробити ремікс на один трек Yurcash? Я здивувався, бо це трохи не мій стиль. Але, думаю – ну, добре, спробую. Віталій же і запропонував: мовляв, може щось тріпхопове зробити? Тут я ще більше здивувався, тому що пісня … ну, куплет ще більш-менш, а приспів ну дуже далекий від тріпхопу! Але ми спробували, і вийшов такий досить цікавий мікс стилів – тріпхопу з альтроком.

Такі змішані емоції зараз переповнюють і кожного українця, так що, можливо, вам вдалось передати палітру відчуттів. Давай тоді, якщо ти не проти, трохи поговоримо про тебе. Ми хотіли зробити сюрприз і підключити телефоном до нашої бесіди ще і Юрка Юрченка. Ви ж не знайомі особисто – тобто, ніколи не бачились наживо?

Якщо чесно, найближче, коли я бачив Юрка – це було по телевізору в "Території А", коли мені було років 11… 

… "Я йду, я йду, зачекай мене, я йду!" (Анна співає).

Насправді, це був інший трек. У всіх з Юрком асоціюється саме ця пісня, а у мене – "Така наша любов" (співає). Оцей трек у мене в голові. Вже не пам’ятаю, який це був рік – 1995, 1996, 1998-й?.. Дуже давно. Тобто, можна сказати, що я зростав і формувався під впливом "Території А" – як і більшість людей мого віку.

А чи співпрацюєш ти ще з якимись музикантами, на творчості яких ти зростав, а зараз робиш для них ремікси?

Я ніколи нікому ремікси до цього не робив. Я роблю власну музику, в мене не один і не два проєкти різні. 

Наприклад?...

Скажімо, є один ембієнтний – 58918012. Це не номер телефону! (сміється)

… і не номер картки (всі сміються). 

Тобто, я ніколи не робив ремікси – міг комусь звести трек, зробити якийсь біт чи аранжування. А так, щоб ремікс – ні, такого не було досвіду. Але тепер є. 

Це тебе надихнуло? Мовляв – о, я відкрив нову грань свого таланту! Можливо, в тебе є задум комусь іще зробити ремікс?

Мені здається, я і раніше розумів, що в мене є така грань таланту (сміється). Тому що я часто робив біти, а в бітах, відповідно, використовується багато семплів різних – і це досить пов’язана штука. Але, не знаю – ідей поки немає. Можливо, якби комусь було цікаво попрацювати – то велкам, давайте зв’яжемось. 

 

"Тільки не сьогодні (keeroo Remix)" доступний разом зі своєю інструментальною версією для прослуховування та скачування на всіх цифрових майданчиках 23 травня.

Слухати трек "Тільки не сьогодні (keeroo Remix)" Yurcash, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.