Zbaraski: "Слухачі альбому "Nikoly. S4e raz" отримали історію нашого з Alina Pash знайомства та особистих моментів"

Zbaraski: "Слухачі альбому "Nikoly. S4e raz" отримали історію нашого з Alina Pash знайомства та особистих моментів"

У 2020 році Zbaraski та Alina Pash вирушили в спільну подорож Україною. В цій мандрівці артисти писали спільний альбом, а студіями звукозапису їм слугували різні локації: від косівської полонини, до готельних номерів і дитячої кімнати Alina Pash в її рідному селищі Буштино на Закарпатті. Результатом цих творчих пошуків став альбом "Nikoly. S4e raz".

Історію його створення Іван Збараський розповів в ефірі шоу Вікенд нової музики ведучій Ксенії Івась.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Zbaraski та Alina Pash

В якийсь момент кожен із нас зрозумів, що ми не хочемо більше працювати разом. Тому альбом так і називається  — "Nikoly. S4e raz"

Востаннє ми з тобою спілкувалися, коли ти прем’єрив альбом "Temp" і тепер у тебе знову чудовий привід — ще один альбом. Але цього разу ти не сольний альбом видав, а спільно з Alina Pash. Розкажи про історію вашого знайомства?

Ми познайомились у соцмережах, зафоловили одне одного, обмінялися войсмейлами й відтоді почали спілкуватися. У 2020 році Аліна приїхала до Львова, де я проживав на той час, і ми одразу в готельному номері почали писати музику. Таким чином і народилася основна частина альбому, який зараз вже є на цифрових майданчиках.

А коли народилась решта альбому?

Решта альбому народилась, коли ми були в Карпатах у Дідовій хатчині. Також ми записували матеріал в Аліни вдома в Буштино, де вона зростала. Допрацьовував альбом я дистанційно, коли був у різних країнах. Ми з Аліною зідзвонювалися та проговорювали різні моменти.

Альбом називається "Nikoly. S4e raz". Що саме отримали слухачі?

Вони отримали історію нашого знайомства, а також якісь особисті моменти, які кожен з нас раніше не відкривав, і ці інтимні моменти ви можете почути в треках. Вони стосуються не лише нас обох, а й кожного окремо. Один з треків Аліна присвятила своїй загиблій сестрі — в ньому вона розповіла про те, як переживала це. Як на мене, це один із найсильніших треків на альбомі, він пронизує, особливо, коли ти ще й розумієш контекст.

Це пісня "DjuiceDuet", а чому саме така назва?

Це для тих, хто зростав у 2000-х і пам'ятає часи, коли мобільний оператор Kyivstar надавав безоплатно перші дві секунди розмови. Люди креативили й за дві секунди могли запитати: "Ти Де?", а інша людина їй передзвонює і відповідає: "Я в універмазі". Таким чином люди спілкувалися протягом цих нетарифікованих двох секунд. Ми обоє пам'ятаємо цей час, тому й з'явилася ця ідея.

На обкладинці альбому ви зображені вдвох з Аліною. Коли ви встигли зробити це фото, бо ми ж знаємо, що Аліна зараз перебуває в США?

Це фото ми встигли зробити у 2020 році. Саме тоді було записано основну частину альбому. Тоді ж ми зробили фотосесію у церкві в Криворівні. В ній також знімали "Тіні забутих предків". Ми вирішили залишити саме це фото на кавер альбому, тому що воно певним чином передає атмосферу, в якій ми тоді перебували.

Аліна розповіла, що не всі пісні, які ви створили в період вашої мандрівки у 2020 році, були записані. Водночас у пресрелізі до альбому написано, що ви дали обіцянку ніколи більше не створювати разом музику. Якою ж буде доля решти пісень?

Концептуально ми погодилися, що вони не підходять на реліз, але, можливо, вони вийдуть окремо синглами. Або, якщо вони комусь сподобаються, їх можна буде переспівати і взяти собі — ми відкриті до таких варіантів. Насправді я б не сказав, що була така обіцянка, швидше за все в якийсь момент кожен із нас зрозумів, що ми не хочемо більше працювати разом. Тому альбом так і називається  — "Nikoly. S4e raz". Через деякий час ми зрозуміли, що ця музика має бути почутою і я дуже радий, що ми це зробили. Вчора мені в Instagram написала дівчина, якій дуже сподобався альбом і вона сказала, що дуже вдячна за те, що ми його випустили. Коли отримую такі повідомлення, я розумію, що ми недарма його випустили.

Яким буде твій наступний реліз і коли нам його чекати?

Наступний реліз буде дуже скоро — в червні я планую випустити новий сингл. Я відчуваю, що цього року випускатиму багато музики, тому що назбиралося багато матеріалу. Також записується багато пісень, тому мені хочеться встигати і випускати, і записувати, і релізити. Я не знаю, як в інших артистів, але у мене буває таке, що треки, які давно є на моєму жорсткому диску, просяться і нагадують про себе. Це такий не всім відомий процес вивільнення, коли я випускаю нову музику і даю їй можливість вийти.

 

Редакторка текстової версії — Олена Кірста

Відеоверсії ексклюзивних інтерв'ю з артистами дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.