Промінь рекомендує: Alyona Omargalieva з треком "Коли тебе нема"

Промінь рекомендує: Alyona Omargalieva з треком "Коли тебе нема"

Альона Омаргалієва – відома українська виконавиця, частинка популярного дуету TamerlanAlyona. Їхні хіти з 2010 року регулярно звучать на радіо і збирають мільйони переглядів на YouTube. Тамерлан і Альона познайомились в 2009 році і їхній творчий тандем згодом переріс у родинний. З початком повномасштабного вторгнення цей проєкт на паузі, тому що Тамерлан з лютого 2022-го спочатку боронив Київщину в лавах ТРО, а зараз продовжує співпрацювати з військовими в якості добровольця.

Натомість Альона Омаргалієва почала сольну кар'єру. В 2022 вона випустила пісню "На краю", присвячену всім українським жінкам, які чекають чоловіків з війни. 

Альона змалечку знала, що буде співачкою–- вона захоплювалась Крістіною Агілерою і Брітні Спірз і хотіла стати такою ж популярною і визнаною зіркою, як і вони.

Сьогодні її пріоритети дещо змінились: вона прагне приносити користь Україні і підтримувати своїх співвітчизників. Не лише творчістю. Альона бере участь у концертах, де збирають кошти на допомогу різним бригадам, донатить на різні потреби: медобладнання, машини, ліки й таке інше. Не забуває допомагати тваринам та притулкам.

В лютому Альона стала амбасадором проєкту "12 друзів Охматдиту", який спрямований допомогти діткам, постраждалим від війни, та пацієнтам з інвалідністю. За час проєкту на аукціон будуть виставлені 12 унікальних артоб'єктів у вигляді котиків, які відобразять особисту історію кожного з 12 дітей, які перебувають лікарні. Кошти з продажу цих котиків спрямують на лікування. 

Про відкриття в українській музиці і про футбол, про те як мотивує свого сина і що хотіла сказати своєю новою піснею "Коли тебе нема", Альона розповіла Анні Заклецькій і Денису Денисенку в ефірі Радіо Промінь. 

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото надане артисткою

Мені би хотілось, щоб моя пісня стала такою собі пігулкою, яка би в найскладніші моменти допомогла парам зберегти своє кохання

Привіт, Альона! Як твої справи? Чи вірно ми тебе представили?

Привіт! Так, все вірно. І до речі, про проєкт "12 друзів Охматдиту". Ми з колегами, відомими людьми, намагаємось зібрати кошти діткам, які постраждали від обстрілів. Наприклад, для дівчинки, з якою я створювала арт-об’єкт. Спочатку ми його малювали, потім скульптор з художником створили за цим малюнком котика, котрий потім буде виставлений на аукціон. І таким чином ми будемо збирати кошти і допомагати Охматдиту надалі функціонувати і продовжувати робити коштовні операції пацієнтам. А багато з них змушені переносити по декілька операцій.

Музика зцілює, допомагає переживати якість складні моменти – це безумовно. А в тебе є якийсь свій особистий плейлист, до якого ти включаєш певні пісні на різні випадки настрою або ситуації, коли треба зібратись, змотивуватись на щось?

Я зранку завжди вмикаю щось веселе, і коли відвожу свого сина до школи, ми слухаємо з ним абсолютно різну музику. Тимуру 10 років, він займається футболом і любить якісь бразильські пісні – так налаштовується на школу або перед змаганнями. Я люблю і західну музику, і наших виконавців нових послухати. Я з багатьма знайома, і коли в когось нові релізи, ми завжди підтримуємо одне одного. І тому, звичайно, я чую, що люди нове випускають. Із останнього – ось слухала нещодавно "На даху" Parfeniuk. Потім дізналась, що EL Kravchuk знову почав випускати нову музику! Я приємно вражена і дуже рада, що наші відомі співаки знову повертаються, скажімо так, до рингу! 

Розуміємо, після перемоги Олександра Усика всі асоціації боксерські! А син твій обирає бразильську музику, тому що бразильський футбол – найвідоміший і найуспішніший у світі, чи тому що це запальна латиноамериканська музика?

Він просто любить ті всі пісні, які слухають відомі футболісти типу Роналду, Мессі. Налаштовується так на свої турніри. Я намагаюся бути на його іграх, дивитися з ним якісь фільми, читати цитати відомих людей. І мотивувати – ми мотивуємо одне одного. 

Тобі, напевно, довелось зараз зануритись у футбол завдяки захопленню сина. А раніше ти його дивилась, знала як кого звати?

100% довелось (сміється). Насправді, так склалось, що колись ми з Тамерланом були знайомі з гравцями ФК "Динамо". Це хлопці ще того зіркового покоління: Шовковський, Ребров, Шевченко. Вони любили нашу музику, і ми виступали на якихось подіях клубу. Тому з футболом ми і раніше перетиналися. Тимура нещодавно з днем народження привітав його улюблений футболіст Михайло Мудрик. Це було для нас усіх велике свято! Ми спілкуємося з хлопцями, підтримуємо їх – і вони нас. Для Тимура це велика мотивація насправді. 

В новій пісні "Коли тебе немає" що важливо тобі було сказати слухачам?

Я написала цю пісню, думаючи про те, що дуже багато пар зараз через війну перебувають на відстані, в розлуці – і сумують одне за одним. Мені би хотілося, щоб відстань між людьми, які вимушені жити окремо, була подолана, і люди змогли зберегти романтичні і сильні відносини. Бо нажаль, дуже багато історій про розлучення. Мені би хотілось, щоби ця пісня стала такою собі пігулкою, яка би в найскладніші моменти допомогла парам зберегти своє кохання. 

Наостанок просимо тебе звернутися до наших слухачів з тим, що в тебе зараз в серці й на душі. 

Друзі, хочу сказати, що ми – українці – дійсно незламні, і ми маємо це пам’ятати завжди. Ми переможемо. Тримаймося – і бажаю всім міцного ментального здоров’я! 

Слухати трек "Коли тебе нема" Alyona Omargalieva, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.