Спекотна втома кримського літа: гурт Black Baloon видав сингл"Кипариси"

Спекотна втома кримського літа: гурт Black Baloon видав сингл"Кипариси"

Гурт Black Baloon випустив нову пісню "Кипариси", присвячену українському Криму. Півострів є особливим місцем для вокалістки Алі Шандри та гітариста Олексія Бондаренка, де вони проводили дитинство, і хотіли передати свої спогади через музику.

"Хотілося, щоб ця пісня думками переносила слухача на півострів і тим самим підштовхувала згадати власні спогади, давала надію, давала сили пам'ятати про український Крим, боротись за нього", — поділилася Аля Шандра в ефірі Радіо Промінь.

Трек "Кипариси" запрошує слухачів відчути атмосферу кримського літа через алюзії та образи, створюючи музичну подорож до півострова.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба гурту Black Baloon 

"Пісню "Кипариси" присвячуємо українському Криму. Для нас з Олексієм Бондаренком — гітаристом нашого гурту — Крим є дуже особливим місцем, ми обоє проводили дитинство в Криму, в мене там залишалася бабуся, в мене мама з Севастополя. Тому якось згадуючи наші спільні спогади з Севастополя, власне, ми подумали, що хочеться написати пісню про Крим, де слово Крим не буде згадуватись жодного разу, але буде відчуватися в алюзіях, в текстах, в образах, в усьому цьому разом і таким чином це буде давати можливість слухачеві фізично відчути оцю спекотну втому кримського літа, такий солоно-пряний смак персика на пляжі, такий запах кипарисів старих на алеї дорогою додому. Хотілося, щоб ця пісня думками переносила слухача на півострів і тим самим підштовхувала згадати власні спогади, давала надію, давала сили пам'ятати про український Крим, боротись за нього. Для нас це дуже особлива пісня. Мені здається, що вона навіть звучить дещо інакше, ніж наш попередній альбом "Далі, вище". Зараз ми готуємо ще кілька нових пісень, але саме "Кипариси", мені б дуже хотілося, щоб ви послухали і можливо вам теж захочеться поділитися якимись дуже особливими спогадами", — розповіла вокалістка гурту Black Baloon Аля Шандра в ефірі Радіо Промінь.

Також читайте інтервʼю Black Balloon: "До музики повернула розмова з другом, який був у госпіталі".

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.