Промінь рекомендує: Linz і msblack із треком "Фото"

Промінь рекомендує: Linz і msblack із треком "Фото"

Linz — 18-річний виконавець з Луцька. Цікавився музикою з самого дитинства й грав у духовому оркестрі. Замислюватись над написанням своїх пісень почав у 14 років, а в 17 випустив перший успішний сингл "Кольором". Він сумарно зібрав близько 5 мільйонів прослуховувань і близько 150 тисяч унікальних відео в тік ток та інстаграм. Цей трек Linz написав разом із бітмейкером і саундпродюсером msblack. Хлопці з дозволу гурту Мотор’ролла переспівали їхній хіт "Восьмий колір".  

У співпраці з msblack Linz створив також трек "Фото", який потрапив у плей-лист "Промінь рекомендує". Про що пісня, а також про свій шлях до музики Linz розповів ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x

Фото з інстаграм-сторінки 1amlinz

"Я до останнього говорив, що своє життя з музикою зв’язувати аж ніяк не буду й мені це не подобається. А потім вийшло так, що почав писати свої пісні і якраз все життя з музикою і зв’язав."

Linz, привіт. Почнемо з кавера, який зробив тебе популярним. Чому саме "Восьмий колір" вирішили переспівати? 

Це дуже неочікувано вийшло. Я приїхав до Михайла (msblack) додому на ночівлю. Ми хотіли якусь пісню переспівати і зайшли в Топ-100 пісень Apple Music, саме рок-пісні, і там пісня "Восьмий колір", здається, була на восьмому місці.

Який символізм!

Так. Ми просто включили й зрозуміли — це те, що треба! 

Але у вас це звучить зовсім не як рокова пісня, маю на увазі ваш переспів. А чому ви цікавились саме цим конкретним жанром? 

Тому що саме для переспіву, щоб ось так накласти вокальну мелодію потім на біт, підходять більше рокові пісні, записані під акустичні інструменти. А "Восьмий колір" — саме під акустичні інструменти, а не з сучасними басами.

А до того ти взагалі чув пісню "Восьмий колір"? Я це запитую, тому що ти 2006 року народження, а пісня — 2005. 

Вперше я її почув десь в році 2015-му, коли в табір їздив. У нас тут на Волині був табір "Світанок" і там на дискотеці ця пісня грала як повільний танець. Тоді я її вперше почув і вона сподобалась.

Давай трохи поговоримо про музику в твоєму житті. Ти грав у духовому оркестрі. Ти сам виявив бажання чи це було бажання батьків? 

На самому-самому початку в мене були невеликі проблеми з легенями, дихання було дуже слабке. І мама сказала, якщо я піду в духовий оркестр грати, то воно розвинеться. Вона записала мене в музичну школу грати на трубі. Я не сперечався, мені це, в принципі, подобалось, я грав-грав, але до останнього говорив, що своє життя з музикою зв’язувати аж ніяк не буду й мені це не подобається. А потім вийшло так, що почав писати свої пісні і якраз все життя з музикою і зв’язав. 

Крім музики зараз чим ще займаєшся: навчаєшся, працюєш чи, може, вступаєш? 

Навчаюсь у коледжі на третьому курсі. Музика приблизно 80% мого життя займає. Я і працюю в цій сфері — допомагаю іншим писати пісні, роблю аранжування, тексти до пісень, записую, в мене є своя студія. Більшою мірою працюю в цій сфері. 

А в коледжі ти навчаєшся на кого? 

На програміста. Після дев’ятого класу захотілось піти в коледж і вирішив піти на програміста. А музикою почав займатись вже після того, як пішов на програміста. 

Ти казав, що мама відправила тебе в духовий оркестр через здоров’я. А зараз як вона ставиться до того, що ти займаєшся музикою?

Їй подобається дуже сильно. Вона своїм друзям показує, мовляв, дивіться, який в мене син!  Всі мої пісні, які вийшли й не вийшли, бо я їй скидаю якісь пісні, які не вийшли. До речі, сьогодні в 00:00 виходить нова пісня,  можете потім послухати. 

"Особистого бекграунду не було, це про стосунки в цілому. Про те, як вони завершуються і повертати їх вже не хочеться." 

Давай перейдемо до пісні, яку ми сьогодні послухаємо в нашому ефірі, це трек "Фото". Він про завершення стосунків, така романтична і навіть драматична історія. Був особистий бекграунд у цьому чи ні?

Особистого бекграунду не було, це про стосунки в цілому. Про те, як вони завершуються і повертати їх вже не хочеться. Про те, які вони були й про те, які ви були щасливі, коли в них знаходились, можуть нагадати лише фото, на які хочеться дивитись з усмішкою, але, на жаль, тих людей уже не повернути, та й стосунки повертати немає сенсу, оскільки вони вже віджили своє.  

Слухати трек "Фото" від Linz і msblack, як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.