"Бачиш, весно, не втомились ми": Vitaliia видала авторську "Веснянку"

"Бачиш, весно, не втомились ми": Vitaliia видала авторську "Веснянку"

Vitaliia після авторської колядки, якою збирала допомогу ЗСУ, видала авторську "Веснянку". "Цю веснянку міг написати кожен з нас, бо ці слова не треба придумувати, я їх з себе не видушувала", — розповіла Vitaliia у шоу "Селекція" Радіо Промінь.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Vitaliia

"Цієї зими ви могли чути мою авторську колядку "Зірка яскрава в небі тривожному". А сьогодні я хочу розповісти вам про авторську "Веснянку". "Бачиш, весно, не втомились ми, хоч мились ми сльозами" та решту рядків – це точно про нашу весну. Думаю, що цю веснянку міг написати кожен з нас, бо ці слова не треба придумувати, я їх з себе не видушувала. Я просто проспівала, що, в принципі, й так зрозуміло. Своєю веснянкою я хочу закликати весну на наші розбиті стіни і цього разу не забути про нас. Хочу знову ж таки, як і зі своєю колядкою, залишити для нащадків слід про наші часи у веснянці. На жаль, у регіоні, звідки я, звичай співати веснянки на галявинах, біля церкви не зберігся, але я дуже хотіла б його відновити, бо це наш національний код. Я вважаю дійсно цю традицію дуже-дуже вайбовою. Звісно, що ось сьогодні сучасній людині, яка знає, що весна прийде і без веснянок, складно відчути ці пережиття. Але насправді іншого більш вагомого свята чи періоду колись для наших предків не могло й бути, бо, як ви знаєте, основа життя українців – в міцному зв'язку з природою, з тим, що вона дасть новий врожай, оживе. Тож я вважаю, що все багатство наших традицій точно має передаватися якщо не практично, то хоча б інформативно. Якщо чесно, я впевнена, що елементи водіння хороводів, співанки веснянок громадами, компаніями можуть стати елементом нашої національної культури. І може не зараз, але з часом стануть такими ж масштабними, як і колядування. До речі, у травні я презентую пісню про маму "Любов і закрутки". А влітку планують сольні концерти. Тому, якщо вам сподобалася моя "Веснянка", запрошую стежити за моєю творчістю", — розповіла Vitaliia в ефірі шоу "Селекція" Радіо Промінь.

Нагадаємо, у березні Vitaliia та гурт "Дно" представили нову пісню "Це тільки демо".

Також читайте інтервʼю Vitaliia: "Рада, що цього року змогла подивитися в очі нашим захисникам".

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.