Радіо Промінь відзначає 59 років в ефірі

Радіо Промінь відзначає 59 років в ефірі

Радіо Промінь святкує 59-й день народження 22 квітня. Це найперша українська музична радіостанція.

22 квітня з 8 до 12 години відбудеться спеціальний ефір за участі непересічних музичних гостей, тож слухайте Радіо Промінь на своїх локальних частотах. Ведучими цього дня будуть Денис Денисенко й Анна Заклецька. Також відбудеться прем’єра нового треку Мирослава Кувалдіна (лідер гурту "The ВЙО"), який з початку повномасштабного вторгнення перебуває в лавах військового Культурного десанту.

Фото: Анастасія Мантач, Олег Переверзєв 

"Ми будемо згадувати минуле: розкажемо маловідомі факти про Радіо Промінь і поділимося зі слухачами цікавими історіями про найтоповіші програми — від легендарних “Гарячого компоту” і “Хіт-параду 12 мінус 2” до знакових для сучасного радіомовлення “Години меломана з Олексієм Коганом” і першого радійного стендапу “Гомін Out”. А спортивна редакція розкриє кухню своїх найпопулярніших ефірів і поділиться рецептом крутих трансляцій", — розказав виконавчий продюсер Радіо Промінь Максим Яковенко.

Цьогоріч Радіо Промінь знову транслюватиме чемпіонат Європи з футболу, так само як і раніше воно транслювало усі фінальні частини чемпіонату Європи за участі збірної України, починаючи з Євро-2012, а також Євро-2016 і Євро-2020.

Радіо Промінь — це передусім музична радіостанція, тому розповідати цього урочистого дня будемо про музикантів, які наразі захищають нашу країну, або допомагають військовим чи цивільному населенню через свої фонди: від Андрія Хливнюка і Тараса Тополі до Фоззі (ТНМК) і KOZAK SYSTEM. Хочете почути живе спілкування зі своїми улюбленими виконавцями та дізнатись про поточні потреби їхніх фондів — вмикайте Радіо Промінь 22 квітня.

"Прийматимемо вітання у прямому ефірі в день народження Радіо Промінь, проте не поспішайте з подарунками. Ми скористаємось цим днем, щоби вкотре нагадати про людей, які дають нам можливість продовжувати свою роботу: ЗСУ та волонтерів. Цінуєте нашу роботу і хочете нас привітати — задонатьте у їхні фонди, — пропонує креативна продюсерка Радіо Промінь Вікторія Польченко. — Якщо вам подобається музика якогось конкретного артиста, дуже просто зайти на його сторінку в соцмережах і задонатити на його поточний збір, щоб ця музика не закінчилась. Внесіть свій посильний вклад у нашу спільну Перемогу".

Нагадаємо: з 2022 року Радіо Промінь є офіційним радіомовником Міжнародного пісенного конкурсу Євробачення, крім того, він також є офіційним радіопартнером Національного відбору.

Фінал Пісенного конкурсу Євробачення-2024 в Мальме у прямому ефірі Радіо Промінь можна буде послухати 11 травня. Ексклюзивні прямі трансляції дивіться на каналі Суспільне Культура, сайті Суспільне Євробачення та слухайте на Радіо Промінь.

Цього року ведучі Радіо Промінь коментуватимуть Євробачення одразу з двох локацій: зі студії прямого ефіру в Києві та з концертних і залаштункових майданчиків Мальме. Ведуча Радіо Промінь Анна Заклецька вирушить у Швецію, аби розказувати наживо про події цьогорічного європейського пісенного конкурсу аудиторії Суспільного Мовлення та Радіо Промінь.

Слухайте музичні добірки та плейлисти Радіо Промінь на Spotify, підписуйтесь на ютуб-канал Радіо Промінь, щоб ще й бачити, що відбувається в студії під час ефірів та дивитися найкращі шоу радіостанції і записи виступів музикантів. На ютуб-каналі Радіо Промінь: шоу "Вікенд Нової Музики", стендап-шоу "Гомін Out", відеоверсія спецпроєкту "День, якого не повинно бути", "Промінь LIVE", "Промінь рекомендує", а також Національний відбір на Євробачення-2024. Можливо, вам буде до смаку  рубрика "Артисти теж люди" з найкращими емоційними моментами прямих ефірів Радіо Промінь. Тут зібрані ексклюзивні інтерв'ю з улюбленими артистами, які діляться своїми зворушливими особистими історіями, відкриваючи завісу над своїм творчим процесом і життям.

Радіо Промінь — найперша музична радіостанція України, що працює в ефірі з 1965 року. За форматом — музично-інформаційний канал. Має загальнонаціональне покриття, мовить 24 години на добу. З усіма частотами в регіонах та лінками на соцмережі Суспільного можна ознайомитися за посиланням. Радіоканали Суспільного також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio.