Промінь рекомендує: M1SHKA з треком "Погана звичка"

Промінь рекомендує: M1SHKA з треком "Погана звичка"

Я був радий виграти "Греммі", але мене приземлило розуміння того, що в країні є набагато важливіші речі


 

0:00 0:00
10
1x

Фото надане артистом

Мало хто з українських артистів може похвалитися причетністю до виграного "Греммі" – та, мабуть, ніхто. Окрім артиста на прізвисько M1SHKA. І для більшості українців, навіть тих, хто цікавиться музикою, він – суцільна загадка.

Нам відомо лише, що звати його Михайло. Він саундпродюсер і аранжувальник. Співпрацював з Монатіком, а також Тіною Кароль і Снуп Догом над їхнім спільним треком "Blow Your Mind". В 2020 році випустив альбом "In Love".

А потім – отримав "Греммі" разом із командою ультраактуальної іспанської співачки ROSALIA. Дві його пісні увійшли до альбому поп-діви "Motomami", який в 2023 році виграв "Греммі" як кращий латиноамериканський альбом.  

Щоправда, перемогою цією сповна насолодитися Мишку не довелось – на цей час він вже був у лавах Інтернаціонального легіону територіальної оборони і зі зброєю в руках захищав Україну. Так – порадів, звісно – і знову на оборонні рубежі. 

Проте днями прийшла нова звістка від артиста – він випустив пісню "Погана звичка". Це лише другий власний трек артиста – і перший україномовний сольний. Про те, як він потрапив в обойму співавторів ROSALIA, як опинився в Інтернаціональному легіоні і як відреагували на його перемогу на "Греммі" співслужбовці-побратими M1SHKA розказав Анні Заклецькій та Денису Денисенку в ефірі "Радіо Промінь".

Привіт, Михайле! І як воно – бути артистом-загадкою? Ти настільки потужний продюсер і музикант – і в той же час про тебе так мало інформації в медійному просторі!

Мені більше подобається саме процес створення музики. І якось не доходили руки навіть до сольного, особистого виконання. Що саме я виконавець – вперше показує пісня "Погана звичка". 

Розкажи трохи про себе. Ти зараз в Інтернаціональному легіоні тероборони – а там же наче служать одні іноземці. Яким чином ти потрапив туди? Ти живеш не в Україні – або що?

Ні, я живу в Україні. А в Інтернаціональному легіоні – так як я багато працював з іноземними артистами, то в мене гарна англійська. Також я трохи спілкуюся іспанською, тому і стався у пригоді саме там – щоб забезпечити краще розуміння між бійцями з різних країн.

А як ти взагалі потрапив у продакш-команду ROSALIA? 

Так сталось, що мої демки почули люди з її продакшн-команди. Ми спілкувались декілька років, і потім вони сказали: слухай, а не хочеш щось з нами зробити? Я був приємно здивований: звичайно, я хотів"щось зробити"! Я мріяв щось зробити! І зробив (сміється).

Які в тебе враження від співпраці з ROSALIA? 

Ця людина – трудоголік. Дуже багато працює, сесії можуть тривати по 20 годин на день. Постійно щось пише. Продюсери змінюються, люди приходять і йдуть, вона залишається як стрижень. В неї є ідеї, є бачення. Це дуже надихає, коли людина настільки горить своєю роботою – і знає, чого вона хоче від себе й від інших. 

Повернемось до тих твоїх демок, які вони почули. Це виглядає дуже просто – але де ті демки лежали, що їх почули? Можливо, нас зараз слухають саундпродюсери чи музиканти-початківці, яким цікаво відкрити свою творчість для світу. Куди їх викладати?

Для молодих продюсерів скажу: відправляйте усюди, куди тільки можете! Знаходьте контакти всіх, пишіть в інстаграмі, будьте набридливими (і талановитими!), і багато працюйте. Без зволікань і задніх думок. В нас одне життя і треба використовувати всі можливості.

Повертаючись до "Греммі". Як ти дізнався про перемогу? Ти моніторив новини чи тобі хтось повідомив? 

Там був невеликий спойлер: незадовго до того альбом виграв латиноамериканське "Греммі". І ми вже знали, що скоріше за все він візьме й американське "Греммі", тому що частіше за все так і буває. В той момент я якраз був на навчаннях – і був серед людей, які навіть не знали, що таке "Греммі". Я був дуже радий, але мене приземлило розуміння того, що в країні є набагато важливіші речі, ніж якісь премії. Я такий: "ну, це добре, але рухаймося далі – що я можу зробити для України зараз"?

Давай помріємо з тобою разом. Дійсно, не всі люди знають, що є "Греммі" – причому, латиноамериканське, американське. Про який ландшафт українською музики, українського шоу-бізнесу ти мрієш? Яким можеш уявити український шоу-бізнес за п’ять років? Можливо, це свої національні премії? Можливо, – ну, наприклад! – премія M1SHKA Awards? 

Я поважаю премії. Але все одно, це дуже суб’єктивно. Звісно, легко про це казати, коли ти виграв "Греммі", але тим не менш. Я вважаю, що слухач – це головне. Є безліч прикладів, коли суперпопулярні альбоми на Заході не вигравали і навіть не були номіновані на премії – а все рівно їх слухають і люблять. Тобто, головне не премії – а щоб слухач тебе любив. 

Що має відбутись в Україні такого, щоб все було як ти кажеш? Бог з ними, з преміями. Але ж багато талановитих артистів пишуть і все це залишається на полицях ніколи не почутим. Що має статися зі свідомістю українців, з культурною галуззю України такого, щоби люди почали цікавитись і підтримувати молодих артистів, щоб актуального якісного українського продукту стало більше? 

Мені здається, що після 2022 року – нажаль, через негативні події – але люди стали набагато свідомішими, і слухач зараз краще реагує на українську музику. Я вважаю, що все йде еволюційним шляхом.

Сьогодні ми презентуємо твій трек "Погана звичка". Про що ця пісня?

Це не пісня навіть, а стан, в якому я був після завершення довгих стосунків. Коли ти не можеш забути людину і постійно до неї повертаєшся. Така залежність. Хоча і ти, і дівчина розумієте, вам обом порізно буде лише краще. Тобто, це життя і пісня одночасно. 

Наостанок хочемо попросити тебе сказати кілька слів слухачам Радіо "Промінь" – про те, що в тебе зараз на душі.

Живіть своє життя! Воно проходить зараз, воно єдине. Робіть помилки, кохайте. І миру всім нам!

Слухати трек M1SHKA "Погана звичка", як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.