O.Torvald видали альбом "Втома": без спекулятивних треків про війну та перемогу

O.Torvald видали альбом "Втома": без спекулятивних треків про війну та перемогу

Після тривалої творчої перерви гурт O.Torvald видав альбом "Втома". З 2019 року, після випуску лише окремих синглів, гурт зібрався знову, аби створити альбом, що народився з особистих історій, зафіксованих в 10 треках з 16 написаних.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба O.Torvald 

"Ми не писали альбоми п'ять років, тому що не було на це натхнення і часу, а особливо останні два роки. В жовтні 2023-го року ми хотіли зіграти останні концерти в своїй історії і закрити проєкт через те, що не було натхнення та й бажання, якщо чесно, також працювати не було. Учасники групи є військовослужбовцями, деякі з них волонтерять, і збиратися і писати щось нове не було часу, та й здавалося, що все це не на часі. Але після того, як ми поговорили, після того, як ми з'ясували, що потрібно розвивати українську культуру, потрібно думати і про те, що вони хочуть нас зламати, щоб ми перестали займатися улюбленою справою, перестати жити повноцінним життям. Тому ми вирішили все це поєднувати. І в січні під час моєї відпустки ми закрилися в приватному будинку, перевезли туди студію і почали записувати і писати новий альбом. На це пішло близько місяця. І ми написали 16 треків, з яких 10 увійшло в новий альбом "Втома". Після того ми повернулися в місто і я поїхав знову служити, а хлопці почали працювати над зведенням альбому. В нас вийшло. Ми багато говорили, готували один одному їсти і писали, писали, писали. Грали по 8-10 годин на день, постійно спілкувалися, говорили про те, що нас турбує. Так що цей альбом про наші переживання, про переживання кожного українця. Тут не буде спекулятивних треків про війну або перемогу, або звільнені міста. Справжній рок-н-рол, як ми його бачимо", — розповів фронтмен гурту O.Torvald Женя Галич в ефірі шоу "Селекція" Радіо Промінь.

Нагадаємо, у грудні O.Torvald планував оголосити про припинення діяльності.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.