Дмитро Шуров назвав пріоритети нацвідбору на Євробачення

Дмитро Шуров назвав пріоритети нацвідбору на Євробачення

На музичних платформах опубліковані пісні фіналістів нацвідбору на Євробачення 2024. Ексклюзивна радіопремʼєра треків відбудеться в ефірі Радіо Промінь — офіційного радіопартнера Євробачення в Україні.

В ефірі шоу "Селекція" музичний продюсер відбору Дмитро Шуров підбив попередні підсумки підготовки до конкурсу та назвав пріоритети нацвідбору, одним з яких є повернення на нацвідбір досвідчених артистів.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Суспільне Мовлення

"Настав час підбити певні підсумки цьогорічного Національного відбору, який визначив 11 фіналістів, яких ви почуєте і побачите вже 3 лютого під час фіналу українського відбору. Процес прийому заявок, яких, до речі, було 400, показав, що на відміну від минулого року, коли у стані повної невизначеності – і мало хто міг навіть технічно створити конкурентно спроможну пісню для відбору – більшість українських музикантів все ж таки повернулись до активних графіків, майже всі чимало гастролюють і за кордоном, і в Україні, роблять благодійні проєкти, збирають і заробляють гроші на ЗСУ. І це дуже добре, тому що українська музика має розвиватись, наповнювати сенсами, має звучати скрізь, де її хочуть чути. І ми всі прекрасно розуміємо, що для того, щоб допомагати нашим Збройним силам, ці кошти треба спочатку заробити. І для цього треба мати достатній рівень популярності, щоб збирати суттєву аудиторію. І все це потребує неймовірних емоційних, матеріальних вливань. Тому я дуже радий за всіх артистів, які можуть розвивати свою музичну кар'єру навіть під час повномасштабного вторгнення в нашу країну. Я дуже сподіваюсь, що всі ці артисти, кого я особисто запрошував на відбір і хто не зміг або не захотів на той момент створити трек для відбору, обов'язково зроблять це наступного року. Тому що ми потребуємо цю енергію, потребуємо вливань вже від досвідчених артистів на наш відбір.

Тим не менше цього року маємо прекрасний збалансований фінал, в якому є і зовсім нова молода кров від Drevo, і Nahaba, який може здивувати вас, повірте. І артисти, які вже всім відомі та популярні. Несподіваний дует від alyona alyona та Jerry Heil, Yaktak, Skylerr, прекрасний дует NAZVA, є повернення на велику сцену від Ingret, є повернення на сцену Євробачення Melovin. Впевнений, що всіх здатні здивувати своїм етно Yagody. Ну і прекрасний інді-бенд Циферблат цього року ми теж почуємо у фіналі. Тому всі дуже заряджені на конкуренцію, на перемогу. Є велика мотивація представити Україну в світі, є величезна мрія зробити український міжнародний хіт в кожного з цих артистів. Я дуже сподіваюсь, що українська публіка обере найдостойнішого з них у фіналі. І, що для мене особисто дуже важливо, зробить це в атмосфері поваги до думки інших, в атмосфері прийняття, взаємопідтримки, єднання й розуміння того, що ми саме такі, як треба, вже тут і сьогодні. І цінувати і берегти один одного є дуже важливим зараз для збереження нас із вами. Я вважаю, що є великий потенціал Національного відбору і якісної музики багато. Її багато на багато років вперед. І хоча дуже важко зараз працювати і вірити в себе, ми знову і знову знаходимо ці ресурси для того, щоб стрибати вище голови. Бажаю всім нам продовжувати робити це, знаходити всередині себе енергію і, звісно, ця енергія виходить з надії, з любові, з відчуття, що всі ми заодно, що всі ми робимо спільну справу і що коли ми об'єднані, ми можемо перемогти, завалити будь-якого ворога, пройти разом крізь будь-яке лихо", — розповів Дмитро Шуров в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Також читайте інтервʼю Дмитро Шуров: Є відчуття, що на Нацвідборі буде таке, чого ми ще не бачили в Україні.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.