Стендап на Радіо Промінь

Стендап на Радіо Промінь

Радіо Промінь з 1 січня 2024 року запускає радіоверсію проєкту "Стендап" у співпраці з департаментом суспільно важливого контенту та спеціальних проєктів Суспільного Мовлення.

"Стендап" — проєкт власного виробництва Суспільного, який раніше вийшов на ютуб-каналі Першого каналу та в ефірі місцевих каналів Суспільного Мовлення. Проєкт дав можливість комікам-стендаперам з регіонів показати свій талант: глядачі побачили знайомі обличчя з різних міст України, з якими зустрічалися здебільшого на камерних сценах стендап-клубів.

Відтепер 100 адаптованих монологів можна буде послухати на Радіо Промінь.  

Фото: Радіо Промінь

"Гумор — це частина ДНК українців. Згадайте картину українського художника Іллі Рєпіна "Запорожці пишуть листа турецькому султанові" та сам текст того листа. Чим важча ситуація, тим більше та краще жартують українці. Коли беруть інтерв'ю у наших захисників, багато з них віддають данину гумору на фронті. Тому не дивно, що український стендап зараз переживає бурхливий розвиток. І так, ми вирішили, що маємо підтримати цю частину культури українців. Український гумор — тут ми схожі з британцями — це швидше за все іронія та самоіронія, на відміну від гумору наших північних сусідів. Ось у них превалює сатира, коли ти недостатньо впевнений в собі, щоб іронізувати над собою. Для самоіронії потрібна сміливість і впевненість. І це теж про українців", — прокоментував генеральний продюсер суспільно важливого контенту та спеціальних проєктів Суспільного Мовлення Костянтин Стрюков

Стендап-шоу виходитиме з понеділка по п'ятницю по п'ять випусків впродовж дня на хвилях у Києві — 97.2 FM, в Харкові — 100.5 FM, у Львові — 102.5 FM та інших або через додаток для айфонів apps.apple.com та андроїдів play.google.com

Через специфіку жанру тривалість монологів завжди різна — все залежить від теми. Є короткі, але щільно насичені панчами (ударна, смішна частина жарту), вони можуть бути від двох хвилин. Є цілісні біти зі сторітелінгом та розгорнутою темою, просякнуті особистим досвідом та неочевидною точкою зору. Такі випуски можуть бути тривалістю  4-6 хв.

"Палітра обжартованих тем надзвичайно різнопланова: від побутово-особистих до соціальних. Такий контент є унікальним явищем для українського радіомовлення, адже це вперше концертні виступи стендап-коміків записані наживо, адаптуються в радіоформат. Доки інші українські радіостанції ставлять в ефірі "виснажені часом" анекдоти, ми показуємо яким може бути новий український гумор", — розказав куратор "Стендапу", ведучий ранкового шоу "РанокПРО" на Радіо Промінь та стендапер Дмитро Захарченко.

Читайте також: Новий сезон радіостендап-шоу "Гомін Out" — на Радіо Промінь

Нагадаємо, в жовтні 2019 року на Радіо Промінь стартувало перше власне радіостендап-шоу з Антоном Тимошенком, Єгором Шатайлом та Сергієм Ліпком "Гомін Out". Автори й ведучі стендап-шоу традиційно обговорюють останні новини з України та світу, майстерно замішуючи серйозне зі смішним і додаючи до того всього дещицю абсурду, з якою вже так органічно сприймаються сучасні події.

Радіо Промінь — перша музична радіостанція України, що працює в ефірі з 1965 року. За форматом — музично-інформаційний канал. Має загальнонаціональне покриття, мовить 24 години на добу. З усіма частотами в регіонах та лінками на соцмережі Суспільного можна ознайомитися за посиланням. Радіоканали Суспільного також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio.

Програма створена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю АТ "НСТУ" і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.