Phil it: "Я шукаю слухача, який прагне усвідомлення того, ким він є в цьому житті"

Phil it: "Я шукаю слухача, який прагне усвідомлення того, ким він є в цьому житті"

Проєкт українського музиканта, саунд-продюсера та композитора Пилипа Коляденка Phil it росте й розвивається. Створений для тих, хто прагне внутрішніх пошуків, він продукує пісні з глибоким сенсом – проникливі й мудрі. 

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь Пилип Коляденко презентував мініальбом "Епілог" та розповів ведучій Ксенії Івась про пошук своєї публіки, актуальні теми для пісень та чесне мистецтво.   

 

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Пресслужба Phil it

"Я віддаю слухачеві свої роздуми з приводу всього, що відбувається зараз в Україні".

Пилипе, розкажи, будь ласка, про EP "Епілог". Що він для тебе значить?

"Епілог" є продовженням першого альбому. Це ще одна розповідь, історія.  "Епілог" – коротенький мініальбом, хвилини на 24. Але кожен відрізок цього музичного твору чесний, відвертий. "Епілог" про страхи, біль, розлуку, прийняття, сподівання. Просто я як автор можу вилити всі ці почуття та стани через музику. Я віддаю слухачеві свої роздуми з приводу всього, що відбувається зараз в Україні. А вже альбом, якщо знайде відгук в душі якоїсь людини, в її серці, то він житиме далі, допомагатиме. Я сподіваюсь, що "Епілог" дасть розуміння того, що ми тут не самі, що проблеми, які є зараз, стосується кожного з нас, бо однакові для багатьох людей. Так, нині ми ніби вимушено паралізовані, але все одно живемо далі. Цей альбом про людську душу. 

Скільки людей брало участь у створенні цього альбому?

Дивлячись на те, що розуміти під словом "участь". В цілому є ті, кого я постійно залучаю: Макс, який робив нам зведення, Антон, після якого я завжди виходжу з чистими й прекрасними вокалами зі студії… Це вся команда, тому що кожен десь бере участь. Хтось надихає, чиясь думка є цінною для мене. Я звертаю увагу на артистів, які у мене танцюють, спостерігаю за тим, як вони прагнуть через рух передати ту чи іншу партію, музику. У нас немає точних форм, жодних стримувальних факторів. Є багато свободи. Я дивлюся, як музику сприймають мої найближчі люди. Тому,  якщо говорити про тих, хто дотичний до створення альбому, то це супербагато людей. 

Ми робимо відвертий арт, який іде від душі. 

Пилипе, нумо розбиратися: Phil it – це сольний проєкт чи спілка творчих людей? 

Річ у тому, що це творча спілка, а я – її засновник. Творча спілка як місце, де можна вільно творити і бути ким завгодно, бути собою. Бажано передавати через творчість цей світ, свої стани, емоції. Ми тримаємо пульс на всіх, хто займає танцем, музикою. Є митці, які фотографують, режисують. У нас дуже багато людей. Після останнього концерту ми спробували порахувати – вийшло п'ятнадцять, але це далеко не всі, хто нам допомагає. Важливо, що такою складною музикою, тематикою, нам вдалося об'єднати багатьох людей, які готові приділяти час творчості. 

За якими критеріями можна потрапити в Phil it?

За будь-якими, за моїми особистими. Насправді у нас є люди, які відповідають за ті чи інші напрями: хореографію, музику. Щоразу, коли ми плануємо якусь подію, то намагаємося зробити її творчою, прикольною, щоб відвернути себе й людей від буденності, розрадити, можливо, приголубити. Цікаво експериментувати. Ми робимо відвертий арт, який іде від душі. 

Якщо подивитися і послухати всі альбоми Phil it – "Пролог" та "Епілог" – можна писати енциклопедію тужіння. Але ж ти точно не складаєшся із самого суму?  

Буває по-різному. Я думаю, що із суму всі ми складаємось, бо коли народжуємось, то вже наче помираємо. Але, звісно, сум в мені не 24/7. Просто хочеться співати, говорити про нього. Багато є проблема зі сторони психологічної, коли люди не приймають його, не проживають. І це є для мене так само терапевтична історія – просто говорити, співати про це, бо для мене так природно, бо в моїй душі це завжди існує, бо я так відчуваю світ. Тут немає жодної неправди. Мені не треба глибоко копати, щоб дістати той сум. Він завжди на поверхні, завжди є. Просто я така людина. Ми ж усі різні. Я в сумі знайшов натхнення. 

Фото: Пресслужба Phil it

Я шукаю такого слухача, який прагне порозуміння, усвідомлення того, ким він є в цьому житті.

А чи настане момент, коли у тебе народиться радісна пісня?

Їх неймовірно багато. Я і для KADNAY пишу радісні пісні. Співпрацюю з багатьма артистами, тому створюю для них абсолютно різний матеріал. Це все вже давно автоматично в мені працює. У мене взагалі багато сумнівів щодо того, що я роблю у житті. Я без них не прокидаюся зранку. У мене були думки з приводу того, що я можу перенавантажити людей цим альбомом. Є ті, хто не хоче занурюватися у такі стани. І я багато переживав, але потім просто зрозумів, що це такий собі відбірковий тест. Мій слухач – він глибокий, має страхи, переломні моменти, в які треба заглибитись, щоб зрозуміти себе. Я шукаю саме такого слухача, який прагне порозуміння, усвідомлення того, ким він є в цьому житті, який шукає свою ціль й те, завдяки чому може триматися в нинішніх обставинах, а головне – допомагати й віддавати свій позитив, внутрішню силу ще комусь. 

Розкажи, будь ласка, чого слухачам чекати від творчої спілки Phil it далі? Що ви плануєте видавати наступним? 

Я не знаю, чи буде вона існувати завтра. Подивимось. Чого чекати? Завжди чекати правди, чесності, відвертості від кожного руху, кожного сантиметру життєвої долі, яка нас всіх об'єднує. Чекати підтримки, тепла, спорідненості душ, яка вгамує біль і покращить настрій. 

20 грудня відбудеться перформанс Phil it, що це буде? 

Я хочу також сказати про 13 грудня, коли ми будемо виступати на премії Megogo. Дуже вдячний, що ми є у двох номінаціях. Приємно, бо про жодні нагороди я й не думав, коли створювався проєкт. Як, власне, про якусь ринкову конкуренцію. Все це мені набридло іще до початку повномасштабної війни, а зараз взагалі незрозуміло, про які премії може йтися. Але я дуже вдячний, що нас слухають і чують. А 20 грудня у нас буде сольний концерт в Києві у Малій опері. Будемо звучати, рухатись, танцювати та відновлювати наш спокій.  
 

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

 

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.