Промінь рекомендує: "Твій зайчик пише"з треком "Плакса"

Промінь рекомендує: "Твій зайчик пише"з треком "Плакса"

У своїх піснях він відверто висловлюється про кохання й моменти, які хвилюють його на певному етапі життя. Так про свою творчість каже фронтмен і засновник проєкту "Твій зайчик пише" Андрій Басун. Його трек "Плакса" потрапив у плей-лист "Промінь Рекомендує", тож звучатиме в ефірі радіостанції цілий тиждень. У такий спосіб "Промінь" презентує слухачам нові імена і розширює палітру сучасної української музики.

Родом Андрій зі Львова, виступає в жанрі поп-рок та інді. Його проєкту — рівно рік. 1 грудня 2022 року музикант випустив свій перший трек "Привіт, пробач". А 24 листопада — перший міні альбом з назвою "Плакса", до якого увійшло 5 треків ("Я закохуюсь в…", "Найкращий трек", "Плакса" і дві версії пісні "Рахуєш дні"). Ведучим шоу РанокПро на радіо Промінь Анні Заклецькій і Денису Денисенку Андрій Басун розповів, що більшість його пісень — це послання для конкретної дівчини, а назва проєкту — зовсім не про зайчика. 

 

0:00 0:00
10
1x

Фронтмен і засновник проєкту "Твій зайчик пише" Андрій Басун / Фото з instagram.com/andryushaa


Андрію, привіт. Хто крім тебе ще ховається під маскою "зайчика"? 

Насправді я починав робити все сам і переважно також роблю все сам, тільки в деяких моментах у деяких піснях я звертаюсь за допомогою, щоб зробити якісь деталі. Можливо, якщо я сам не знаю, як це зробити. Але, в принципі,  я сам завжди роблю аранжування. Зрозуміло, що для концертів у мене є гурт і ми виступаємо разом, звичайно. 

Що найвідвертіше ти коли-небудь у своїх піснях казав? Ти сам про себе можеш сказати, що творчість - це твій спосіб відвертості? Або є щось, що ти в пісні зміг сказати, а в житті не наважуєшся? 

Думаю, відвертість полягає в тому, що конкретна людина знає, що деякі рядки — це саме звернення до неї. 

Тобто послання всі дуже адресні. Тоді банальне, напевно, запитання:   як ти придумав назву свого проєкту? В тебе, може, є прізвисько "зайчик" і ти часто комусь пишеш? 

Історія дуже смішна. Якщо перекласти цю фразу англійською, то вона звучатиме… 

Ой, ні, цього не можна казати в ефірі. Тепер зрозуміло, що ти дуже відвертий не лише в піснях, й у назві свого проєкту. Тоді розкажи декілька слів про свій міні альбом і пісню, яка лунатиме в нашому ефірі сьогодні - "Плакса".   

В цьому альбомі є концепція. Перша пісня про те, що я маю почуття до дівчини, яка займається вебкамом. Такий цікавий факт. Друга пісня — це вже йде протистояння в моїй голові —  варто це робити чи не варто. Про те, що вона приходить до мене в сни. Третя пісня — "Плакса", там співається, що я не сплю вже п’ять ночей. А не сплю тому, що не хочу, щоб вона мені снилась. Четверта пісня називається “Рахуєш дні” —  це остання крапка, як відпустити ситуацію.  

Слухати трек  "Плакса" від "Твій зайчик пише", як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує" на Spotify.