Astronata: "Війн не буде, якщо людство зрозуміє, що ми всі – одна велика сім'я"

Astronata: "Війн не буде, якщо людство зрозуміє, що ми всі – одна велика сім'я"

Музичних експериментів багато не буває. Тому, мабуть, вокалістка Pur:Pur Ната Сміріна продовжує розвивати свій паралельний проєкт Astronata, створений спільно із саундпродюсером Іллею Місюрою (Dub Beans).  

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь виконавиця презентувала пісню Silent Graves та поговорила з ведучою Ксенією Івась про те, як людству не посваритися зі штучним інтелектом, а з природою перебувати в симбіозі.

 

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Пресслужба Astronata 

Технології штучного інтелекту не замінять людину, але нам слід вчитися з ними взаємодіяти

Нато, твоя нова пісня має назву Silent Graves ("Тихі могили"). Це трохи лякає… 

У нас з GrimesAI буде трилогія. Вже вийшла перша пісня Basilisk's Lullaby, прем'єра Silent Graves стала другою спільною роботою, буде ще остання. Взагалі ця трилогія розповідає про злий штучний інтелект, який усвідомив, що люди не розумнішають, не мудрішають і їх слід позбавитися. Сподіваюсь, що цього не станеться. Але сучасні технології розвиваються з шаленою швидкістю. Я роблю відео за допомогою штучного інтелекту, нейромереж. Займаюся цим лише три місяці, і навіть за цей час технологія зробила гігантський стрибок. Я постійно маю навчатись, бо знання швидко старішають. Тому, мені здається, людству слід розумнішати разом із комп'ютерами.

Як ти гадаєш, що буде наступним кроком у розвитку штучного інтелекту? Можливо, самоусвідомлення?

Так. І симбіоз з людством, але воно теж має зробити гігантський стрибок і усвідомити, що нам потрібно в такій само спільності жити одне з одним, з природою, тваринами. Людство – це один вид, Земля – одна країна, і нам потрібно піклуватися про все це. Я розумію, що коли йде війна, то про таке просто не думаєш. Але, якщо мислити глобально, то це дуже важливо, бо війн не буде, якщо, людство зрозуміє, що ми всі – одна велика сім'я, що ресурси нашої планети належать всім порівну, а не якійсь одній конкретній країні. Коли ми будемо свідомими цього, то й вдосконалений штучний інтелект, побачить, що з нами можна мати справу, стане ще більшим помічником людству. Гадаю, технології штучного інтелекту не замінять людину, але нам слід вчитися з ними взаємодіяти.

Нато, чого чекати раніше: новинки від Pur:Pur чи Astronata? 

Маємо вже багато матеріалу, просто ми дивимось, що відбувається у світі, в Україні. Залежно від того, що стає популярним, починаємо трошки більше туди енергії вкладати. У нас на носі останній реліз трилогії з GrimesAI. Хочемо завершити цю історію так, щоб вона була повноцінною. Тому я буду працювати над відео для третьої частини, на прем'єру якого можна чекати десь, думаю, за місяць. Цей трек від Astronata матиме назву Useless Crowd.

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.