Олександра Ганапольська (Tember Blanche): "Важко дистанціюватися від необґрунтованої критики та не засмучуватись"

Олександра Ганапольська (Tember Blanche): "Важко дистанціюватися від необґрунтованої критики та не засмучуватись"

Олександра Ганапольська (Tember Blanche): "Важко дистанціюватися від необґрунтованої критики та не засмучуватись" 

Музикантам не звикати до неконструктивної критики чи навіть хейту в мережі. Хтось це ігнорує, а для когось навіть такі неприємні ситуації стають поштовхом до створення нових композицій і музичних проєктів. 

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь учасниця дуету Tember Blanche Олександра Ганапольська презентувала першу пісню свого сольного проєкту "Ганна Польська" — "Дура (Сумніваюсь у собі)". Виконавиця розповіла ведучій Ксенії Івась про своє alter ego, ставлення до критики та творчі пріоритети.  

 

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Пресслужба дуету Tember Blanche

Для мене завжди в пріоритеті буде Tember Blanche

Олександро, розкажи, будь ласка, хто така Ганна Польська? 

"Ганна Польська" — це моє alter ego, хоча в коментарях вже написали: "Ганно, як я рада, що вас знайшла!" Для тих, хто не знає, розказую, що мене звати Олександра Ганапольська. А ім'я Ганна Польська придумане з мого прізвища. Суто для того, щоб випустити пісню "Дура (Сумніваюсь у собі)", а не робити це через Tember Blanche, бо воно якось погано б виглядало, і була створена "Ганна Польська". 

Чому ти взагалі вирішила заспівати сольно? 

Це сталось раптово. Я спочатку написала пісню, зрозуміла, що вона доволі зухвала для Tember Blanche, хоч Влад (Владислав Лагода — гітарист і саундпродюсер дуету Tember Blanche — прим. ред.) і сказав, що композиція прикольна. Та ми разом відчули, що вона не для нашого дуету, тому створили сольний проєкт. 

Отже, пісня "Дура (Сумніваюсь у собі)" — це пережите, побачене чи плід творчої фантазії? 

Це точно не плід творчої фантазії, а, скоріше, пережите. У пісні йдеться про внутрішні комплекси, які є у багатьох людей, про те, що іноді, хоч ми й розуміємо, де конструктивна критика, а де абсолютно необґрунтований коментар, все одно буває важко дистанціюватися від цього і не засмучуватись. 

Тобто, Ганна Польська — це проєкт однієї пісні? 

Поки не знаю. Для мене завжди в пріоритеті буде Tember Blanche, але, якщо раптом щось придумається таке, що не дуже пасуватиме дуету, я обов'язково це випущу, бо маю тепер цілу Ганну Польську. 

Впевнена, що інші пісні у проєкту "Ганна Польська" теж будуть.  

А що як Влад теж захоче сольний проєкт?

Він вже хоче, просто вийшло так, що першою стала я. Думаю, його це змотивує трошки прискоритись. 

Як же тоді час на спільну творчість, чи вистачить його? 

Можливо, це занадто амбітно, але я поки вірю, що вистачить. 

Як ти відчуваєш, чи варто слухачам найближчим часом чогось чекати від Ганни Польської? 

Найближчим часом точно слід чекати того, що ми гратимемо пісню "Дура (Сумніваюсь у собі)" у межах концертів Tember Blanche. Поки що є лише вона, не можу обіцяти більше, хоча впевнена, що інші пісні у цього проєкту теж будуть.  

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.